Zucchiniplättar
Postat av Christina Eberhardson på
Zucchiniplättar
Portioner: 12
500 g zucchini
1 medelstor zucchini = ca 250 g
150 g parmesanost
40 g vårlök
20 g mandelmjöl
Avoljat mandelmjöl är särskilt lämpligt för lågkolhydratbakning.
3 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/8 tsk peppar
Smör till stekning
1.
500 g zucchini
Gnid zucchinin med en köksrist och använd en kökshandduk eller hushållspapper för att pressa ut vätskan ur den rivna zucchinin så gott du kan.
2.
150 g riven parmesan, 40 g vårlök, 20 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt, 1/8 tsk peppar
Hacka vårlökarna och lägg dem i skålen med riven zucchini tillsammans med resterande ingredienser.
Blanda allt noggrant.
3.
Smör till stekning
Smält lite smör i en stor kastrull och tillsätt ungefär en hög matsked av zucchiniblandningen per zucchinibuffert till den förvärmda formen.
3-4 zucchinibuffertar ska stekas i en stor kastrull samtidigt.
4: e
Stek zucchinifritterna i 3-4 minuter på ena sidan, tills kanterna är lättbruna.
Vänd dem sedan och koka på andra sidan i 1-2 minuter.
Zucchiniplättar kan gå sönder relativt enkelt, varför ett litet tips kan vara till hjälp för att vända: skjut först en smörkniv försiktigt under
Zucchiniplättar, skjut sedan spateln under smörkniven.
Vänd sedan
Zucchiniplättar i en snabb rörelse.
5.
Servera de färdiga
Zucchiniplättar med en klick crème fraîche och lite gräslök / vårlök (valfritt) eller bara så.
Kolhydrater 1,4 g, protein 6,1 g, fett 4,2 g, Kcal 68
Serveringsförslag fantastisk med dill och fetaost