Zucchiniplättar

Postat av Christina Eberhardson

 

healthy living ,keto ,light dinner

Zucchiniplättar


Portioner: 12

500 g zucchini

1 medelstor zucchini = ca 250 g

150 g parmesanost

40 g vårlök

20 g mandelmjöl

Avoljat mandelmjöl är särskilt lämpligt för lågkolhydratbakning.

3 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/8 tsk peppar
Smör till stekning

1.
500 g zucchini
Gnid zucchinin med en köksrist och använd en kökshandduk eller hushållspapper för att pressa ut vätskan ur den rivna zucchinin så gott du kan.

2.
150 g riven parmesan, 40 g vårlök, 20 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt, 1/8 tsk peppar

Hacka vårlökarna och lägg dem i skålen med riven zucchini tillsammans med resterande ingredienser.


Blanda allt noggrant.

3.
Smör till stekning

Smält lite smör i en stor kastrull och tillsätt ungefär en hög matsked av zucchiniblandningen per zucchinibuffert till den förvärmda formen.

3-4 zucchinibuffertar ska stekas i en stor kastrull samtidigt.

4: e
Stek zucchinifritterna i 3-4 minuter på ena sidan, tills kanterna är lättbruna.


Vänd dem sedan och koka på andra sidan i 1-2 minuter.

Zucchiniplättar kan gå sönder relativt enkelt, varför ett litet tips kan vara till hjälp för att vända: skjut först en smörkniv försiktigt under

Zucchiniplättar, skjut sedan spateln under smörkniven.


Vänd sedan

Zucchiniplättar i en snabb rörelse.



5.
Servera de färdiga

Zucchiniplättar med en klick crème fraîche och lite gräslök / vårlök (valfritt) eller bara så.

Kolhydrater 1,4 g, protein 6,1 g, fett 4,2 g, Kcal 68

 

Serveringsförslag fantastisk med dill och fetaost 


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar