Troika kake

Postat av Roland Koschinski

 

 

Troika kake

 

 har många lager, så det tar lite tid att göra. Men flera av lagen är smarta färdiga lösningar, och resultatet är så otroligt bra att det verkligen är värt tiden. Denna tårta är en riktig smakupplevelse!

 

 

keto ,fika utan mjöl, weight loss , Lchf, diabetic

INGREDIENSER

 

300 g finmalda mandlar

 

60 g Sukrin Gold

 

100 g SukrinSirup Gold

 

3 äggvitor

 

100 g Sukrin mörk choklad

 

1 paket (sockerfritt) hallongelé

 

1 paket Sukrin chokladmousse

1 dl mjölk

 

1 paket Sukrin marsipan

 

150 g Sukrin mörk choklad

15 g kokosolja eller delfinfett

 

NÄRMA SIG

Mandelbotten:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda finmalen mandel, Sukrin Gold, SukrinSirup Gold och äggvitorna väl ihop. Häll blandningen i en liten rund kakform (20 cm) med bakplåtspapper i botten och smorda kanter. Stek i ca. 15 minuter tills den är gyllene på toppen. Ta ut ur ugnen och låt den svalna i formen - du kan lägga hela formen i kylen, så att den svalnar snabbare.

 

Chokladlager:

Smält 100 g choklad och fördela över den kylda mandelbasen (medan den fortfarande finns i formen). Ställ formen i kylen tills chokladen stelnat.

 

Gelélag:

Gör gelé enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det svalna i kylskåpet tills det är kallt och visköst. Bred ut gelén över kakbotten med den härdade chokladen och ställ tillbaka formen i kylen tills gelén har stelnat helt.

 

Mousskikt:

Vispa pulvret i Sukrin Chocolate mousse -paketet tillsammans med 1 dl mjölk i ca. 3 minuter med mixer. Häll moussen över kakan, och lägg hela formen i frysen innan du sätter på marsipanen.

 

Marsipan:

Ta försiktigt bort ringen på kakformen, lossa kakan från bakplåtspappret och lägg den på ett fat. Kavla ut marsipanen. Du kanske vill använda ett bakpapper under marsipanen, så att det är lättare att lyfta av bänken när den är lagom tunn. Lägg marsipanlocket över kakan.

 

Chokladtopp:

Smält chokladen tillsammans med kokosolja / delfinfett, och bred ut över kakan. Förvara i kylskåp.

 

NÄRINGSINNEHÅLL

Per 100 g kcal 253 protein 8 kolhydrat 6 fett 19 fiber 12

 


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar