Troika kake
Postat av Roland Koschinski på
Troika kake
har många lager, så det tar lite tid att göra. Men flera av lagen är smarta färdiga lösningar, och resultatet är så otroligt bra att det verkligen är värt tiden. Denna tårta är en riktig smakupplevelse!
INGREDIENSER
300 g finmalda mandlar
60 g Sukrin Gold
100 g SukrinSirup Gold
3 äggvitor
100 g Sukrin mörk choklad
1 paket (sockerfritt) hallongelé
1 paket Sukrin chokladmousse
1 dl mjölk
1 paket Sukrin marsipan
150 g Sukrin mörk choklad
15 g kokosolja eller delfinfett
NÄRMA SIG
Mandelbotten:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda finmalen mandel, Sukrin Gold, SukrinSirup Gold och äggvitorna väl ihop. Häll blandningen i en liten rund kakform (20 cm) med bakplåtspapper i botten och smorda kanter. Stek i ca. 15 minuter tills den är gyllene på toppen. Ta ut ur ugnen och låt den svalna i formen - du kan lägga hela formen i kylen, så att den svalnar snabbare.
Chokladlager:
Smält 100 g choklad och fördela över den kylda mandelbasen (medan den fortfarande finns i formen). Ställ formen i kylen tills chokladen stelnat.
Gelélag:
Gör gelé enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det svalna i kylskåpet tills det är kallt och visköst. Bred ut gelén över kakbotten med den härdade chokladen och ställ tillbaka formen i kylen tills gelén har stelnat helt.
Mousskikt:
Vispa pulvret i Sukrin Chocolate mousse -paketet tillsammans med 1 dl mjölk i ca. 3 minuter med mixer. Häll moussen över kakan, och lägg hela formen i frysen innan du sätter på marsipanen.
Marsipan:
Ta försiktigt bort ringen på kakformen, lossa kakan från bakplåtspappret och lägg den på ett fat. Kavla ut marsipanen. Du kanske vill använda ett bakpapper under marsipanen, så att det är lättare att lyfta av bänken när den är lagom tunn. Lägg marsipanlocket över kakan.
Chokladtopp:
Smält chokladen tillsammans med kokosolja / delfinfett, och bred ut över kakan. Förvara i kylskåp.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcal 253 protein 8 kolhydrat 6 fett 19 fiber 12