Tortilla av fiberbröd
Postat av Roland Koschinski på
Tortilla av fiberbröd
Det är fullt möjligt att göra fiberrika tortillabröd från Fiber Bread!
INGREDIENSER
För 8 fickor:
1 förpackning Hälsosammare fiberbröd på 250 g
3 dl vatten
NÄRMA SIG
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda brödblandningen med vatten. Dela degen i 8 lika stora delar som rullas mellan två bakplåtspapper. Ta bort det övre papperet innan du sätter in tortilla i ugnen.
Grädda i 8-10 minuter och svalna på bakplåten för att behålla mjukheten.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcal163, 9 protein,3 kolhydrat,8 fett,21 fiber
Filling
Kyckling ragu eller Italiensk Keto Fyllning
Rezept:
Spenat- 400g
Svamp- 250g
Lök 1
Vitlök - 2 kryddnejlika
Oregano - 2 kvistar
Pinjenötter- 30g
Kokosolja- 1 msk
Salt
Peppar
Tvätta och töm spenaten. Tvätta oreganon och plocka bladen från stjälkarna. Tvätta och rengör svampen och skär i tunna skivor.
Skala löken och finhacka. Skala vitlöksklyftorna, hacka dem grovt, strö över lite salt och mos dem med baksidan av en kniv.
Smält kokosoljan i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök och pinjenötter och fräs kort - tillsätt sedan spenat, svamp och oregano.
Stek allt i cirka 10 minuter under omrörning och krydda med salt och peppar.
j6tvii