Thailändsk nötköttssallad med konjacnudlar

Postat av Roland Koschinski

weight loss ,keto, healthy living ,carb free lunch

Thailändsk nötköttssallad med konjacnudlar

Till salladen:


350 g rostbiff

2 msk sojasås

½ mango

1 gurka

100 g körsbärstomater

1 gäng koriander
salt-

300 g konjacnudlar

1 tsk sesamolja

3 msk rapsolja

För dressingen:

1 röd chili

3 msk fisksås


3 msk limejuice

2 msk agavejuice

förberedelse


Till salladen skär du först rostbiffen i ca 1 cm tjocka skivor, skär sedan över i fina strimlor. Blanda remsorna i en skål med sojasås och sesamolja och låt marinera i kylen i ca 10 minuter, täckt.

Under tiden skalar du mangon. Ta bort fruktköttet från stenen och skär i fina skivor. Skala gurkan, skär i halva på längden och skär även i fina skivor.
Tvätta och halvera tomaterna. Tvätta korianderbladen, skaka torrt och hacka grovt. Blanda mango, gurka, tomater och koriander i en skål.

För dressingen, tvätta chilipeppar, skuren i halva, kärna ur och tärna mycket fint. Blanda tärningarna med fisksås, limesaft och agavesirap för att göra en dressing.
Värm ca 500 ml vatten med 1 matsked salt i en kastrull till strax under kokpunkten. Häll konjacnudlarna i ett durkslag och skölj noggrant med varmt vatten.

Värm sedan i saltvatten i 3-4 minuter, rör om då och då.

Värm under tiden rapsoljan i en panna eller wok. Stek rostbiffstrimlorna kraftigt i ca 3 minuter. Töm pastan i ett durkslag, rinna av

lämna och servera på två tallrikar. Bred ut salladen och det stekta rostbiffen ovanpå. Ringla över dressingen och servera direkt.


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar