Thailändsk nötköttssallad med konjacnudlar
Postat av Roland Koschinski på
Thailändsk nötköttssallad med konjacnudlar
Till salladen:
350 g rostbiff
2 msk sojasås
½ mango
1 gurka
100 g körsbärstomater
1 gäng koriander
salt-
300 g konjacnudlar
1 tsk sesamolja
3 msk rapsolja
För dressingen:
1 röd chili
3 msk fisksås
3 msk limejuice
2 msk agavejuice
förberedelse
Till salladen skär du först rostbiffen i ca 1 cm tjocka skivor, skär sedan över i fina strimlor. Blanda remsorna i en skål med sojasås och sesamolja och låt marinera i kylen i ca 10 minuter, täckt.
Under tiden skalar du mangon. Ta bort fruktköttet från stenen och skär i fina skivor. Skala gurkan, skär i halva på längden och skär även i fina skivor.
Tvätta och halvera tomaterna. Tvätta korianderbladen, skaka torrt och hacka grovt. Blanda mango, gurka, tomater och koriander i en skål.
För dressingen, tvätta chilipeppar, skuren i halva, kärna ur och tärna mycket fint. Blanda tärningarna med fisksås, limesaft och agavesirap för att göra en dressing.
Värm ca 500 ml vatten med 1 matsked salt i en kastrull till strax under kokpunkten. Häll konjacnudlarna i ett durkslag och skölj noggrant med varmt vatten.
Värm sedan i saltvatten i 3-4 minuter, rör om då och då.
Värm under tiden rapsoljan i en panna eller wok. Stek rostbiffstrimlorna kraftigt i ca 3 minuter. Töm pastan i ett durkslag, rinna av
lämna och servera på två tallrikar. Bred ut salladen och det stekta rostbiffen ovanpå. Ringla över dressingen och servera direkt.