Blogg med recept - Tips! Öppna gärna inläggen för bättre layout — Sukrin

Mjöl guide

Postat av Roland Koschinski

Mjöl guide

  Undrar du hur våra olika mjölsorter fungerar? Allt vårt mjöl är glutenfritt. Det gör att de inte har samma bindande effekt som glutenhaltigt mjöl. Om du byter ut mer än ca. 20% glutenhaltigt mjöl med något av dessa mjöl måste man samtidigt tillsätta något som har en bindande effekt som t.ex. fiberhusk, johannesbrödmjöl och liknande Vi rekommenderar att du använder recept gjorda för glutenfritt mjöl.     Mandelmjöl   Vikt: 1 dl väger 45 g   Specialegenskaper: Hela 51 % protein. Högt innehåll av bl.a. magnesium, B-vitaminer och zink.   Användning: Var du än använder mjöl kan du byta...

Läs mer →

Chokladtryffel utan socker

Postat av Roland Koschinski

Chokladtryffel utan socker

        Härliga chokladtryffel som smälter i munnen.     INGREDIENSER   100 g Sukrin Mörk choklad   3/4 dl (75 g) grädde   3 msk SukrinMelis 1,5 msk smör   Eventuellt smaksättning, i form av steviadroppar,tex karamell  havssalt eller annat.   Använd gärna kakao eller SukrinMelis att rulla tryffeln i.   NÄRMA SIG   Hacka chokladen  och lägg i en skål. Koka upp lätt eller laktosfri grädde och Sukrin, och häll  över chokladen under omrörning. Tillsätt försiktig smöret och rör ihop. Tillsätt eventuellt    valfri smaksättning.   Häll smeten i en låda med lock och ställ i...

Läs mer →

Keto Nut Fat Bombs

Postat av Roland Koschinski

Keto Nut Fat Bombs

  Keto Nut Fat BombsDessa keto nöt karamellfettbomber är det perfekta mellanmålet för mysiga stunder under den kalla årstiden.Smaken påminner om den amerikanska nötpajen, men de är inte så genomarbetadeDessa små ketonötbollar med bara 0,5 g användbara kolhydrater kan blandas inom några minuter och smakar utsökt.IngredienserPortioner: 6 bollar30 g smör25 g hackade nötter25 g fett reducerad mandel mjöl15g Sukrin Gold Sukrin Gold är ett naturligt sockeralternativ som till och med har vissa hälsofördelar.2 tsk Sukrin Caramel SirapHackade nötter1.25 g hackade nötterLägg muttrarna i en elektrisk chopper i cirka 25-30 sekunder eller hacka dem med en kniv.2.30 g smör, 25 g fett...

Läs mer →

Pumpapaj i koppar

Postat av Roland Koschinski

Pumpapaj i koppar

    Pumpapaj i kopparÄr du på humör för pumpa paj men vill inte stå i köket i timmar?Då kan denna kopp keto pumpapaj vara den perfekta lösningen för dig!Den blandas ihop på några minuter och smakar förvånansvärt lika en normal pumpa paj!Den saftiga pumpamuggkakan utan socker ger till och med vissa mikronäringsämnen, har bara 3,5 g användbara kolhydrater per portion och är därför till och med lämplig för den ketogena kosten!IngredienserRäcker till: 2 muggkakorIngredienser till muggkakan:30 g pumpapuré30 g sukrin15 g mandelmjöl, låg fetthaltFettreducerat mandelmjöl är särskilt lämpligt för lågkolhydratbakning.15 g Ekokokosmjöl15 g smält smör15 ml osötad mandelmjölk1 ägg1/2 tsk bakpulver1/2...

Läs mer →

Keto granola

Postat av Roland Koschinski

Keto granola

      Keto granolaOm du är trött på att äta ägg till frukost på ketodieten är denna ketovänliga granola ett bra alternativ.Den ketogena frukostflingan är inte bara hälsosam, utan också utsökt, kommer utan socker och nästan inga kolhydrater!Du kan också enkelt göra keto -müslien själv och sedan lagra den eftersom den är mycket hållbar.IngredienserPortioner: 10150 g linfrö200 g hackade mandlar120 g ekologiska kokoschips80 g rostade hackade hasselnötter (rostade i ugnen på 175 grader i 10 minuter)1.150 g linfrön, 200 g hackade mandlar, 120 g ekologiska kokosflisar, 80 g rostade hackade hasselnötterBlanda alla ingredienser i en skål och lägg i...

Läs mer →