Blogg med recept - Tips! Öppna gärna inläggen för bättre layout — Sesammjöl

Mjöl guide

Postat av Roland Koschinski

Mjöl guide

  Undrar du hur våra olika mjölsorter fungerar? Allt vårt mjöl är glutenfritt. Det gör att de inte har samma bindande effekt som glutenhaltigt mjöl. Om du byter ut mer än ca. 20% glutenhaltigt mjöl med något av dessa mjöl måste man samtidigt tillsätta något som har en bindande effekt som t.ex. fiberhusk, johannesbrödmjöl och liknande Vi rekommenderar att du använder recept gjorda för glutenfritt mjöl.     Mandelmjöl   Vikt: 1 dl väger 45 g   Specialegenskaper: Hela 51 % protein. Högt innehåll av bl.a. magnesium, B-vitaminer och zink.   Användning: Var du än använder mjöl kan du byta...

Läs mer →

Sesambröd

Postat av Christina Eberhardson

Sesambröd

Med sesammjöl kan du laga ett enkelt och gott sesambröd. Detta recept går även utmärkt att laga både hamburgerbröd eller focaccia. INGREDIENSER 2 dl vatten2 ägg1 msk fiberhusk2 dl finmalde mandlar1 dl malda havregryn1 dl sesam-mjöl1 ½ tsk bakpulverca 1 tsk salt, efter smak UTFÖRANDE Blanda alla torra ingredienser innan du tillsätter ägg och vatten. Rör ihop det till en smet och låt degen svälla ett par minuter. Bred ut degen på en bakplåt, ca 1,5 cm tjock. Strö gärna sesamfrön över och grädda den i ugnen på 180 grader i 30 minuter. Dela den i rutor när den är...

Läs mer →