Blogg med recept - Tips! Öppna gärna inläggen för bättre layout — sesam
Mjöl guide
Postat av Roland Koschinski på

Undrar du hur våra olika mjölsorter fungerar? Allt vårt mjöl är glutenfritt. Det gör att de inte har samma bindande effekt som glutenhaltigt mjöl. Om du byter ut mer än ca. 20% glutenhaltigt mjöl med något av dessa mjöl måste man samtidigt tillsätta något som har en bindande effekt som t.ex. fiberhusk, johannesbrödmjöl och liknande Vi rekommenderar att du använder recept gjorda för glutenfritt mjöl. Mandelmjöl Vikt: 1 dl väger 45 g Specialegenskaper: Hela 51 % protein. Högt innehåll av bl.a. magnesium, B-vitaminer och zink. Användning: Var du än använder mjöl kan du byta...
- 0 kommentarer
- Taggar: FiberFin, glutenfri, Kokosmjöl, Kokosmjöl Glutenfri low calories, low carb, Mandelmjöl, recept, sesam, Sesammjöl, Sukrin, SukrinSirup Gold
Keto granola
Postat av Roland Koschinski på

Keto granolaOm du är trött på att äta ägg till frukost på ketodieten är denna ketovänliga granola ett bra alternativ.Den ketogena frukostflingan är inte bara hälsosam, utan också utsökt, kommer utan socker och nästan inga kolhydrater!Du kan också enkelt göra keto -müslien själv och sedan lagra den eftersom den är mycket hållbar.IngredienserPortioner: 10150 g linfrö200 g hackade mandlar120 g ekologiska kokoschips80 g rostade hackade hasselnötter (rostade i ugnen på 175 grader i 10 minuter)1.150 g linfrön, 200 g hackade mandlar, 120 g ekologiska kokosflisar, 80 g rostade hackade hasselnötterBlanda alla ingredienser i en skål och lägg i...
- 0 kommentarer
- Taggar: glutenfri, low carb, sesam, Sukrin
Sesambröd
Postat av Christina Eberhardson på

Med sesammjöl kan du laga ett enkelt och gott sesambröd. Detta recept går även utmärkt att laga både hamburgerbröd eller focaccia. INGREDIENSER 2 dl vatten2 ägg1 msk fiberhusk2 dl finmalde mandlar1 dl malda havregryn1 dl sesam-mjöl1 ½ tsk bakpulverca 1 tsk salt, efter smak UTFÖRANDE Blanda alla torra ingredienser innan du tillsätter ägg och vatten. Rör ihop det till en smet och låt degen svälla ett par minuter. Bred ut degen på en bakplåt, ca 1,5 cm tjock. Strö gärna sesamfrön över och grädda den i ugnen på 180 grader i 30 minuter. Dela den i rutor när den är...
- 0 kommentarer
- Taggar: glutenfri, low carb, Mandelmjöl, recept, sesam, Sesammjöl, Sukrin