Blogg — recept

Nyttigare marsipan

Postat av Roland Koschinski

Nyttigare marsipan

INGREDIENSER 180 g finmalde mandlar  50 g SukrinMelis2 äggvitor(1-3 droppar mandel-essens) Topping:20 g mörk choklad UTFÖRANDE Blanda SukrinMelis, finmalde mandlar, äggvitor och mandel-essens. Smaka på marsipanen allt efter som du knådar ihop den, och tillsätter mer mandelmjöl eller SukrinMelis efter hur sött du gillar att ha det. Låt degen vila i ca 15 minuter, dela den i 12 lika bitar och rullar till kulor. Dela chokladen i bitar och lägg det i en plastpåse, smält i varmt vatten. Klipp av toppen.

Läs mer →

Ketopizza (low carb) grundrecept och förslag på fyllning

Postat av Christina Eberhardson

Ketopizza (low carb) grundrecept och förslag på fyllning

Pizzabotten:1 1/2 koppar strimlad mozzarella¾ kopp mandelmjöl2 msk gräddost1 äggVitlökssaltBakplåtspapper  Instruktioner:- lägg mozzarella och gräddost i en medelstor mikrovågsugnssäker bunke. -Kör i mikron i 1 min, rör om och sedan ytterligare 30 sekunder, rör om ( varning, väldigt varmt!)-Rör i ägg och mandelmjöl-Fukta händerna och platta ut degen tunt på bakplåtspapper. Den ska plattas jämnt med degliknande konsistens (om den är "trådig" har din ost stelnat för mycket - lägg bara tillbaka den i mikrovågsugnen i ytterligare 20 sekunder)-Gaffla degen för att undvika bubblor-Krydda med vitlöksalt-Sätt in i ugnen, 220 grader-Kontrollera den efter cirka 8 minuter och stick hål om det finns stora...

Läs mer →