Blogg med recept - Tips! Öppna gärna inläggen för bättre layout — low carb

Jordnötsgodis med SukrinSirup

Postat av Roland Koschinski

Jordnötsgodis med SukrinSirup

        Läckra, små jordnötsgodis - perfekt julgodis.       INGREDIENSER   150 g SukrinSirup Caramel / Guld   60 g Sukrin Gold   35 g smör 1 dl grädde 0,5 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver 60 g jordnötssmör   små konfektyrformer   -ev jordnötter till garnering   Prep:   Alla ingredienser, värms upp i en kastrull under omrörning, utom jordnötssmör. När allt smält bra samman, tillsätt jordnötssmöret.   Låt blandningen koka på medelvärme under omrörning i ca 15 minuter, tills karamellen tjocknar. Finger provet (När du lämnar en  bit kola i ett glas iskallt vatten, och karamellen sjunker till...

Läs mer →

Choclate Mousse till jul

Postat av Roland Koschinski

Choclate Mousse till jul

 Chocolate Mousse till Jul ? Ja, det är tillåtet att njuta lite extra innan jul   För julen är tiden för njutning och mys, för tröst, god mat och god dryck. Och för er som ser fram emot alla smarriga efterrätter i julen: vad sägs om att testa vår sammetslena och    luftiga chokladmousse? Moussen är söt, kraftfull och har en fyllig och rund smak av choklad – perfekt för kvällar där du verkligen vill njuta! Den är utan tillsatt socker och har få kalorier,    men ger absolut ingen känsla av att vara en lågkaloridessert.   Tips på varierande...

Läs mer →

Mjöl guide

Postat av Roland Koschinski

Mjöl guide

  Undrar du hur våra olika mjölsorter fungerar? Allt vårt mjöl är glutenfritt. Det gör att de inte har samma bindande effekt som glutenhaltigt mjöl. Om du byter ut mer än ca. 20% glutenhaltigt mjöl med något av dessa mjöl måste man samtidigt tillsätta något som har en bindande effekt som t.ex. fiberhusk, johannesbrödmjöl och liknande Vi rekommenderar att du använder recept gjorda för glutenfritt mjöl.     Mandelmjöl   Vikt: 1 dl väger 45 g   Specialegenskaper: Hela 51 % protein. Högt innehåll av bl.a. magnesium, B-vitaminer och zink.   Användning: Var du än använder mjöl kan du byta...

Läs mer →

Chokladtryffel utan socker

Postat av Roland Koschinski

Chokladtryffel utan socker

        Härliga chokladtryffel som smälter i munnen.     INGREDIENSER   100 g Sukrin Mörk choklad   3/4 dl (75 g) grädde   3 msk SukrinMelis 1,5 msk smör   Eventuellt smaksättning, i form av steviadroppar,tex karamell  havssalt eller annat.   Använd gärna kakao eller SukrinMelis att rulla tryffeln i.   NÄRMA SIG   Hacka chokladen  och lägg i en skål. Koka upp lätt eller laktosfri grädde och Sukrin, och häll  över chokladen under omrörning. Tillsätt försiktig smöret och rör ihop. Tillsätt eventuellt    valfri smaksättning.   Häll smeten i en låda med lock och ställ i...

Läs mer →

Christmas Cupcakes av Kakemix

Postat av Roland Koschinski

Christmas Cupcakes av Kakemix

Läckra cupcakes med smak av jul - enkelt och snabbt   INGREDIENSER   1 låda Kakemix 2 tsk (5g) kanel 1 tsk (3g) kryddnejlika 1 tsk (2,2 g) ingefära 4 stora ägg 2dl vatten 1 dl olja   50 g rumsvarmt smör 35 g Finesse 150 g naturlig färskost   NÄRMA SIG Blanda ihop all krydda med kakemixpulvret. Vispa ihop ägg, vatten och olja i en separat skål. Lägg den torra blandningen i den blöta och rör tills du får en smidig deg.   Lägg degen i formar och grädda i 175 grader i ca. 15-20 min, beroende på storlek....

Läs mer →