Blogg med recept - Tips! Öppna gärna inläggen för bättre layout — low carb

Mjöl guide

Postat av Roland Koschinski

Mjöl guide

  Undrar du hur våra olika mjölsorter fungerar? Allt vårt mjöl är glutenfritt. Det gör att de inte har samma bindande effekt som glutenhaltigt mjöl. Om du byter ut mer än ca. 20% glutenhaltigt mjöl med något av dessa mjöl måste man samtidigt tillsätta något som har en bindande effekt som t.ex. fiberhusk, johannesbrödmjöl och liknande Vi rekommenderar att du använder recept gjorda för glutenfritt mjöl.     Mandelmjöl   Vikt: 1 dl väger 45 g   Specialegenskaper: Hela 51 % protein. Högt innehåll av bl.a. magnesium, B-vitaminer och zink.   Användning: Var du än använder mjöl kan du byta...

Läs mer →

Chokladtryffel utan socker

Postat av Roland Koschinski

Chokladtryffel utan socker

        Härliga chokladtryffel som smälter i munnen.     INGREDIENSER   100 g Sukrin Mörk choklad   3/4 dl (75 g) grädde   3 msk SukrinMelis 1,5 msk smör   Eventuellt smaksättning, i form av steviadroppar,tex karamell  havssalt eller annat.   Använd gärna kakao eller SukrinMelis att rulla tryffeln i.   NÄRMA SIG   Hacka chokladen  och lägg i en skål. Koka upp lätt eller laktosfri grädde och Sukrin, och häll  över chokladen under omrörning. Tillsätt försiktig smöret och rör ihop. Tillsätt eventuellt    valfri smaksättning.   Häll smeten i en låda med lock och ställ i...

Läs mer →

Christmas Cupcakes av Kakemix

Postat av Roland Koschinski

Christmas Cupcakes av Kakemix

Läckra cupcakes med smak av jul - enkelt och snabbt   INGREDIENSER   1 låda Kakemix 2 tsk (5g) kanel 1 tsk (3g) kryddnejlika 1 tsk (2,2 g) ingefära 4 stora ägg 2dl vatten 1 dl olja   50 g rumsvarmt smör 35 g Finesse 150 g naturlig färskost   NÄRMA SIG Blanda ihop all krydda med kakemixpulvret. Vispa ihop ägg, vatten och olja i en separat skål. Lägg den torra blandningen i den blöta och rör tills du får en smidig deg.   Lägg degen i formar och grädda i 175 grader i ca. 15-20 min, beroende på storlek....

Läs mer →

Hälsosam Twix

Postat av Christina Eberhardson

Hälsosam Twix

Supergod - och hälsosam - variant på godiset Twix! Räcker till 6 bitar. Ingredienser Botten:20 gram smör1 dl mandelmjöl1 msk kokosmjöl1 msk SukrinSirupev. 1 krm vaniljpulver Karamellfyllning:1 ½ dl vispgrädde1 ½ msk SukrinSirup Gold Chokladöverdrag:80 gram choklad, utan tillsatt socker (gärna hälften mörk/hälften ljus) Gör så här: BottenSätt ugnen på 175 grader. Koka upp SukrinSirup och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform, ca 8x18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan fått färg, ca 8 minuter. KaramellfyllningGörs medan bottnen gräddas. Sjud grädde och SukrinSirup i en...

Läs mer →

Pumpapaj i koppar

Postat av Roland Koschinski

Pumpapaj i koppar

    Pumpapaj i kopparÄr du på humör för pumpa paj men vill inte stå i köket i timmar?Då kan denna kopp keto pumpapaj vara den perfekta lösningen för dig!Den blandas ihop på några minuter och smakar förvånansvärt lika en normal pumpa paj!Den saftiga pumpamuggkakan utan socker ger till och med vissa mikronäringsämnen, har bara 3,5 g användbara kolhydrater per portion och är därför till och med lämplig för den ketogena kosten!IngredienserRäcker till: 2 muggkakorIngredienser till muggkakan:30 g pumpapuré30 g sukrin15 g mandelmjöl, låg fetthaltFettreducerat mandelmjöl är särskilt lämpligt för lågkolhydratbakning.15 g Ekokokosmjöl15 g smält smör15 ml osötad mandelmjölk1 ägg1/2 tsk bakpulver1/2...

Läs mer →