Blogg med recept - Tips! Öppna gärna inläggen för bättre layout — Kokosmjöl

Mjöl guide

Postat av Roland Koschinski

Mjöl guide

  Undrar du hur våra olika mjölsorter fungerar? Allt vårt mjöl är glutenfritt. Det gör att de inte har samma bindande effekt som glutenhaltigt mjöl. Om du byter ut mer än ca. 20% glutenhaltigt mjöl med något av dessa mjöl måste man samtidigt tillsätta något som har en bindande effekt som t.ex. fiberhusk, johannesbrödmjöl och liknande Vi rekommenderar att du använder recept gjorda för glutenfritt mjöl.     Mandelmjöl   Vikt: 1 dl väger 45 g   Specialegenskaper: Hela 51 % protein. Högt innehåll av bl.a. magnesium, B-vitaminer och zink.   Användning: Var du än använder mjöl kan du byta...

Läs mer →

Pumpapaj i koppar

Postat av Roland Koschinski

Pumpapaj i koppar

    Pumpapaj i kopparÄr du på humör för pumpa paj men vill inte stå i köket i timmar?Då kan denna kopp keto pumpapaj vara den perfekta lösningen för dig!Den blandas ihop på några minuter och smakar förvånansvärt lika en normal pumpa paj!Den saftiga pumpamuggkakan utan socker ger till och med vissa mikronäringsämnen, har bara 3,5 g användbara kolhydrater per portion och är därför till och med lämplig för den ketogena kosten!IngredienserRäcker till: 2 muggkakorIngredienser till muggkakan:30 g pumpapuré30 g sukrin15 g mandelmjöl, låg fetthaltFettreducerat mandelmjöl är särskilt lämpligt för lågkolhydratbakning.15 g Ekokokosmjöl15 g smält smör15 ml osötad mandelmjölk1 ägg1/2 tsk bakpulver1/2...

Läs mer →