Blogg med recept - Tips! Öppna gärna inläggen för bättre layout — glutenfri

Mjöl guide

Postat av Roland Koschinski

Mjöl guide

  Undrar du hur våra olika mjölsorter fungerar? Allt vårt mjöl är glutenfritt. Det gör att de inte har samma bindande effekt som glutenhaltigt mjöl. Om du byter ut mer än ca. 20% glutenhaltigt mjöl med något av dessa mjöl måste man samtidigt tillsätta något som har en bindande effekt som t.ex. fiberhusk, johannesbrödmjöl och liknande Vi rekommenderar att du använder recept gjorda för glutenfritt mjöl.     Mandelmjöl   Vikt: 1 dl väger 45 g   Specialegenskaper: Hela 51 % protein. Högt innehåll av bl.a. magnesium, B-vitaminer och zink.   Användning: Var du än använder mjöl kan du byta...

Läs mer →

Chokladtryffel utan socker

Postat av Roland Koschinski

Chokladtryffel utan socker

        Härliga chokladtryffel som smälter i munnen.     INGREDIENSER   100 g Sukrin Mörk choklad   3/4 dl (75 g) grädde   3 msk SukrinMelis 1,5 msk smör   Eventuellt smaksättning, i form av steviadroppar,tex karamell  havssalt eller annat.   Använd gärna kakao eller SukrinMelis att rulla tryffeln i.   NÄRMA SIG   Hacka chokladen  och lägg i en skål. Koka upp lätt eller laktosfri grädde och Sukrin, och häll  över chokladen under omrörning. Tillsätt försiktig smöret och rör ihop. Tillsätt eventuellt    valfri smaksättning.   Häll smeten i en låda med lock och ställ i...

Läs mer →

Christmas Cupcakes av Kakemix

Postat av Roland Koschinski

Christmas Cupcakes av Kakemix

Läckra cupcakes med smak av jul - enkelt och snabbt   INGREDIENSER   1 låda Kakemix 2 tsk (5g) kanel 1 tsk (3g) kryddnejlika 1 tsk (2,2 g) ingefära 4 stora ägg 2dl vatten 1 dl olja   50 g rumsvarmt smör 35 g Finesse 150 g naturlig färskost   NÄRMA SIG Blanda ihop all krydda med kakemixpulvret. Vispa ihop ägg, vatten och olja i en separat skål. Lägg den torra blandningen i den blöta och rör tills du får en smidig deg.   Lägg degen i formar och grädda i 175 grader i ca. 15-20 min, beroende på storlek....

Läs mer →

Keto Nut Fat Bombs

Postat av Roland Koschinski

Keto Nut Fat Bombs

  Keto Nut Fat BombsDessa keto nöt karamellfettbomber är det perfekta mellanmålet för mysiga stunder under den kalla årstiden.Smaken påminner om den amerikanska nötpajen, men de är inte så genomarbetadeDessa små ketonötbollar med bara 0,5 g användbara kolhydrater kan blandas inom några minuter och smakar utsökt.IngredienserPortioner: 6 bollar30 g smör25 g hackade nötter25 g fett reducerad mandel mjöl15g Sukrin Gold Sukrin Gold är ett naturligt sockeralternativ som till och med har vissa hälsofördelar.2 tsk Sukrin Caramel SirapHackade nötter1.25 g hackade nötterLägg muttrarna i en elektrisk chopper i cirka 25-30 sekunder eller hacka dem med en kniv.2.30 g smör, 25 g fett...

Läs mer →

Bakad Medelhavsketo -kyckling

Postat av Roland Koschinski

Bakad Medelhavsketo -kyckling

    Bakad Medelhavsketo -kycklingDenna keto -kyckling från Medelhavet ur ugnen är fantastisk av flera skäl, den smakar bra, är mycket lättsmält och samtidigt lätt att förbereda!Du behöver bara cirka 12 minuters aktiv arbetstid och sedan slocknar allt i ugnen och 20 minuter senare äter du din lunch eller middag med nästan inga kolhydraterIngredienserPortioner: 4400 g kycklinglår utan ben400 g zucchini300 g körsbärstomater150 g fetaost5 matskedar olivolja1 nypa salt eller efter smak1 tsk färsk ekologisk oregano1 tsk färsk ekologisk timjan1 gäng hackad färsk ekologisk basilikaFärsk svartpeppar från kvarnen1.Förvärm i gasugnen till 220 ° C (över- och undervärme). Förvärm även till...

Läs mer →