Sesambröd
Postat av Christina Eberhardson på
Med sesammjöl kan du laga ett enkelt och gott sesambröd. Detta recept går även utmärkt att laga både hamburgerbröd eller focaccia.
INGREDIENSER
2 dl vatten
2 ägg
1 msk fiberhusk
2 dl finmalde mandlar
1 dl malda havregryn
1 dl sesam-mjöl
1 ½ tsk bakpulver
ca 1 tsk salt, efter smak
UTFÖRANDE
Blanda alla torra ingredienser innan du tillsätter ägg och vatten. Rör ihop det till en smet och låt degen svälla ett par minuter. Bred ut degen på en bakplåt, ca 1,5 cm tjock. Strö gärna sesamfrön över och grädda den i ugnen på 180 grader i 30 minuter. Dela den i rutor när den är färdiggräddad.
Idén är hämtad från Linn, Sprudlende Sunn ernæringsfysolog
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g | kcal | protein | kolhydrater | fett | fiber |
237 | 12 | 9 | 15 | 7 |
Dela det här inlägget
- 0 kommentarer
- Taggar: glutenfri, low carb, Mandelmjöl, recept, sesam, Sesammjöl, Sukrin