Sarah Bernard med SukrinMarzipan
Postat av Roland Koschinski på
Sarah Bernard med SukrinMarzipan
Läckra små bitar av konfekttårta med seg mandelbotten, rik smörkräm och choklad på toppen. Gör botten enkelt med SukrinMarsipan!
INGREDIENSER
Botten:
200 g SukrinMarsipan
1 st (30 g) äggvita
Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
40 g SukrinMelis
1 äggula
2 tsk kakao
2 matskedar vatten
Chokladtopping:
Ca 100 g Sukrin Mörk choklad
1 tsk kokosolja/delfinfett
NÄRMA SIG
Botten:
Blanda ihop marsipan och äggvita. Använd gärna en matberedare så att du får en slät massa. Använd ca 1 msk av smeten till varje botten och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt ca 3-4 mm tjock.
Grädda i ca 12-15 minuter i 175 grader tills de är gyllenbruna. Ställ bottnarna svalna i kylen.
Vill du göra det ännu enklare? Släpp äggvitan och rulla bollar av SukrinMarsipan när du trycker ganska platt på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 8-10 minuter i 175 grader. (Botnarna blir mindre porösa utan äggvita.)
Smörkräm:
Vispa rumsvarmt smör och SukrinMelis till smörkräm. Tillsätt sedan äggula, kakao och vatten, och blanda detta väl. Kyl krämen lite i kylen, så att den får en fin bredbar konsistens.
Bred ut eller spraya chokladkrämen på bottnarna så att de får en hög, rund form. Lägg kakorna på en plåt och ställ in i frysen i minst 25 min.
Chokladtopping:
Gör chokladglasyr genom att smälta choklad och kokosfett försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa de frysta kakorna i glasyren. Lägg tillbaka kakorna i frysen så att chokladen stelnar. Kakorna ska förvaras i kylen.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcal 396, protein 6, kolhydrat 4 , fett 36 ,fiber 14