Saltimbocca
Postat av Roland Koschinski på
Saltimbocca
2 fläskschnitzel (180 g vardera)
peppar
6 skivor parmaskinka
6 salvia blad
1 lök
2 zucchini (små)
1 glas rostad paprika (200 g avrunnen vikt)
2 msk olja
salt-
1 tsk smör
förberedelse
Skär schnitzeln i tredjedelar. Lägg en i taget i en fryspåse och tallrik så tunt som möjligt med en kastrull.
Lägg schnitzeln sida vid sida på arbetsytan, peppra och täck var och en med 1 skiva skinka. Vik ihop schnitzeln, var och en med 1
Täck salviebladet och stäng med ett träspett.
Halvera löken och skär i strimlor. Halvera zucchinin på längden och skär i skivor. Töm paprikorna och skär i strimlor.
Värm 1 matsked olja i en kastrull. Stek lök och zucchini i den, krydda med salt och peppar och stek i 5 minuter på medelvärme. Blanda i paprikan.
Under tiden, värm 1 matsked olja i en andra panna och stek den fyllda schnitzeln i 3-4 minuter på varje sida tills den är ljusbrun. Ta kastrullen från värmen och lägg smöret i den
låt smälta.
Servera grönsakerna med saltimbocca och ringla över såsen från pannan. Servera strö över peppar.