Röd Currysoppa med räkor och lime
Postat av Christina Eberhardson på
Röd Currysoppa med räkor och lime
Ingredienser
Portioner: 4
750 ml grönsaksfond
400 ml kokosmjölkfett från en burk
300 g räkor
300 g vårlök
1 röd paprika
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 limejuice
15 g ingefära pulver
1 msk smör
1 msk röd currypasta
1 tsk salt
1/4 tsk peppar
Färsk koriander
1.
300 g vårlök 1 röd paprika 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 15 g ingefära pulver
Finhacka schalottenlök och vitlök och lägg i en kastrull med ingefära.
Tärna paprikorna och skär vårlöken och lägg åt sidan tillsammans.
2.
1 msk smör ingefära, vitlök och schalottenlök
Smält smöret i kastrullen, vitlök och schalottenlök och stek allt i 3-4 minuter på medelhög värme, tillsätt sedan ingefära pulver
3: e
300 g räkor
Lägg de färska räkorna i en nyckel och marinera med lite limejuice i ca 6-7 minuter.
4: e
skivad paprika
Lägg nu paprikorna i kastrullen och stek dem i 5 minuter.
Förbered under tiden grönsaksfonden enligt anvisningarna på paketet.
5.
750 ml grönsaksfond, 400 ml kokosmjölk, fett 1 tsk röd currypasta 1 tsk salt, 1/4 tsk peppar
Lägg kryddorna i grytan och rör ner kort.
Deglasera sedan med grönsaksbuljongen och kokosmjölken och låt allt puttra i ytterligare 5-10 minuter.
Tillsätt sedan de marinerade räkorna och vårlöken
6: e
1 tsk limejuice, färsk koriander
Ta den färdiga soppan från spisen och pressa i limesaften.
Servera sedan med lite färsk koriander.