Röd Currysoppa med räkor och lime

Postat av Christina Eberhardson

healthy living ,weight loss, keto, 

 

Röd Currysoppa med räkor och lime

Ingredienser

Portioner: 4

750 ml grönsaksfond
400 ml kokosmjölkfett från en burk



300 g räkor

300 g vårlök

1 röd paprika

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

1 limejuice

15 g ingefära pulver
1 msk smör
1 msk röd currypasta
1 tsk salt
1/4 tsk peppar
Färsk koriander


1.
300 g vårlök 1 röd paprika 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 15 g ingefära pulver

Finhacka schalottenlök och vitlök och lägg i en kastrull med ingefära.

Tärna paprikorna och skär vårlöken och lägg åt sidan tillsammans.

2.
1 msk smör ingefära, vitlök och schalottenlök

Smält smöret i kastrullen, vitlök och schalottenlök och stek allt i 3-4 minuter på medelhög värme, tillsätt sedan ingefära pulver

3: e
300 g räkor
Lägg de färska räkorna i en nyckel och marinera med lite limejuice i ca 6-7 minuter.

4: e
skivad paprika 
Lägg nu paprikorna i kastrullen och stek dem i 5 minuter.

Förbered under tiden grönsaksfonden enligt anvisningarna på paketet.

5.
750 ml grönsaksfond, 400 ml kokosmjölk, fett 1 tsk röd currypasta 1 tsk salt, 1/4 tsk peppar

Lägg kryddorna i grytan och rör ner kort.
Deglasera sedan med grönsaksbuljongen och kokosmjölken och låt allt puttra i ytterligare 5-10 minuter.
Tillsätt sedan de marinerade räkorna och vårlöken

6: e
1 tsk limejuice, färsk koriander
Ta den färdiga soppan från spisen och pressa i limesaften.

Servera sedan med lite färsk koriander.


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar