Pumpasoppa med kokosmjölk, ingefära och chili

Postat av Roland Koschinski

 

Keto, Weight loss ,healthy living , pumkin soupPumpasoppa med kokosmjölk, ingefära och chili


Denna pumpasoppa med kokosmjölk, ingefära och chili är idealisk för de kallare månaderna på året

Det tar inte för mycket ansträngning, men det är en stor källa till näringsämnen och är till och med lågkolhydrat och ketogent

med bara 9,5 g användbara kolhydrater per portion!

Ingredienser


Portioner: 6

1 Hakkaido pumpa

OBS ca 1 kg pumpa ger ca 800 g pumpakött efter gropning
1l vatten
400 ml helfet kokosmjölk från en burk
.

1 1/2 lök

20 g ingefära

3 msk smör

5 tsk grönsaksbuljong
1 skvätt muskotvin

1/2 tsk salt

1/4 tsk peppar

1 tsk chili

1 tsk pumpakrydda
Recept på Pumkin Spice:

1,5 tsk kanel
½ tsk ingefära (malen)
½ tsk kryddpeppar (malen)
¼ tesked kryddnejlika (malen)
¼ tesked muskotnöt (malen)

förberedelse

1
1 Hakkaido 1 1/2 lök 20 g ingefära
Skala och finhacka ingefära och lök.

Tvätta pumpan, halvera, ta bort kärnorna och skär sedan i 2-3 cm tärningar.

2
3 msk smör hackad lök & ingefära och chilin
Smält smöret i en stor kastrull och tillsätt hackad lök, ingefära och chilin.

Fräs löken och ingefäran på medelhög värme i ca 2-3 minuter tills löken är genomskinlig.

3:a
Pumpa kuber
Lägg även pumpan i grytan och fräs ytterligare 5 minuter med lök, ingefära och chili.

4:a
1l vatten, 5tsk grönsaksbuljong 1 shot muskotvin
Lös upp de lätt rågade teskedarna grönsaksfond i varmt vatten och ta sedan bort pumpan med en klunk vitt vin.

Tillsätt sedan grönsaksfonden i grytan och låt soppan puttra på medelvärme i cirka 20 minuter.
Låter du soppan puttra utan lock så får du en lite tjockare soppa medan du med locket får en mer voluminös men lite tunnare soppa.

5
400ml fet kokosmjölk från en burk
Efter 25 minuter, testa pumpan med en gaffel för att se om den är färdig.
Tillsätt sedan kokosmjölken i grytan och rör om ordentligt tills det är helt fördelat i soppan.

6:a

Mosa soppan med en stavmixer tills det inte finns några bitar kvar.


7:a
1/2 tsk salt 1/4 tsk svartpeppar från kvarnen
Krydda soppan med lite salt, peppar och pumpakrydda.

Var försiktig med saltet, grönsaksbuljongen innehåller redan mycket salt.


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar