Pumpapaj i koppar

Postat av Roland Koschinski

 

 

low carb , keto, weight loss, healthy living

Pumpapaj i koppar

Är du på humör för pumpa paj men vill inte stå i köket i timmar?

Då kan denna kopp keto pumpapaj vara den perfekta lösningen för dig!

Den blandas ihop på några minuter och smakar förvånansvärt lika en normal pumpa paj!

Den saftiga pumpamuggkakan utan socker ger till och med vissa mikronäringsämnen, har bara 3,5 g användbara kolhydrater per portion och är därför till och med lämplig för den ketogena kosten!

Ingredienser


Räcker till: 2 muggkakor

Ingredienser till muggkakan:
30 g pumpapuré
30 g sukrin

15 g mandelmjöl, låg fetthalt
Fettreducerat mandelmjöl är särskilt lämpligt för lågkolhydratbakning.

15 g Ekokokosmjöl
15 g smält smör
15 ml osötad mandelmjölk

1 ägg
1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång
För att undvika sockret i vaniljextraktet kan du också använda en vaniljstång.

1 tsk = 1/2 vaniljstång

1 nypa salt
Ingredienser till färskosttoppingen:
15 g Philadelphia
15 ml osötad mandelmjölk
5g Sukrin Mellis
1 nypa Pumkin -kryddblandning

1.
30 g Sukrin 15 g mandelmjöl fett reducerad , 15 g ekologiskt kokosmjöl, 1/2 tsk bakpulver, 1/2 tsk pumpakryddmix, 1 nypa salt

Lägg de torra ingredienserna till muggkakan i en medelstor skål och blanda dem väl.

2.
30 g Pumpkin Puré, 15 g smält smör, 15 ml osötad mandelmjölk, 1 ägg, 1/2 tsk vanilj extrakt

Tillsätt resterande ingredienser till muggkakan i skålen och blanda noggrant tills du får en jämn smet.

3.
Smörj din mikrovågssäkra kopp eller 2 grytor med lite smör, kokosolja eller avokadoolja.

Koppen ska vara minst dubbelt så stor som degen, eftersom den fortfarande kommer att jäsa rejält.

4
Häll smeten i koppen eller grytan.

5.
Grädda muggkakan i mikrovågsugnen i 1-3 minuter. (Den tid som krävs beror mycket på inställningarna för din mikrovågsugn.)

Cirka 1 minut vid 1200 watt och mer troligt 2-3 minuter vid 600 watt eller mindre.
Du kan se om muffinsen är klar med det så kallade ätpinnestestet

Stick pinnen i mitten av muffinsen - om pinnen kommer ut ren och utan rester av deg är din muffinkaka klar.

5.

Förvärm ugnen till 180 ° C (över- och undervärme).
Grädda muggkakan i ca 10-15 minuter.


6. Topping av färskost
20 g Philadelphia, 20 ml osötad mandelmjölk, 5 g Sukrin Mellis
Lägg ingredienserna till färskosten i en större skål och blanda med en stavmixer eller visp tills du får en slät och fluffig blandning.

7.
Fyll färskosten i en spritspåse eller använd en liten sked och bred den på pumpakakan när den svalnat

8.
1 nypa Pumkin -krydda
Recept på Pumkin Spice: 1,5 tsk kanel
½ tsk ingefära (mald)
½ tsk kryddpeppar (mald)
¼ tsk kryddnejlika (malda)
¼ tsk muskot (mald)

 

 


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar