PUMPA-ÄPPEL-KANELMARMELAD med Pumkin Spice
Postat av Roland Koschinski på
PUMPA-ÄPPEL-KANELMARMELAD med Pumkin Spice
Ingredienser:
300 g äpple (skalat, urkärnat)
300 g Hokkaido pumpa (urkärnad)
200 g sukrin

100 ml vatten
Citronsaft och skal
Recept på Pumkin Spice:
1,5 tsk kanel
½ tsk ingefära (malen)
½ tsk kryddpeppar (malen)
¼ tesked kryddnejlika (malen)
¼ tesked muskotnöt (malen)
Förberedelse:
1. Skär äpplet och Hokkaido i små tärningar. Sjud med vatten, citronsaft, skal och pumpakrydda i cirka en minut, rör sedan ner Sukrin och eventuellt lite mer vatten.
2. Koka upp igen och koka i minst 2 minuter tills bitarna är mjuka. Massa med tampern. redigera tills önskad konsistens uppnås.
3. Fyll omedelbart i steriliserade burkar med skruvlock och stäng tätt så att ett vakuum skapas