Polarbröd med havrefibrer
Postat av Roland Koschinski på
Polarbröd med havrefibrer
Detta recept kan också anpassas med och utan sötning och bakas som pizzadeg, rullar, bullar, kanelrullar etc.
INGREDIENSER
2 ägg (storlek M / L)
1,5 dl grädde
½ dl vatten
50-60 g havrefibrer (beroende på äggets storlek)
15 g fiberskal
X ts xanthangum
1 tsk torr jäst
2 tsk Finesse
1 tsk bakpulver
Salt ts salt
NÄRMA SIG
Förvärm ugnen till 180 grader. Varm grädde och vatten för att värma fingrarna. Lägg torrjäst och Finesse i gräddeblandningen och lägg åt sidan.
Mät upp de torra ingredienserna. Vispa ihop gräddeblandningen och äggen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Om degen blir väldigt lös kan du tillsätta lite mer havrefibrer enligt beskrivningen i ingredienslistan. Späd gradvis tills du uppnår önskad konsistens. Degen ska likna vanlig jästdeg och vara lätt att hantera. Låt degen vila i 10 minuter.
Dela degen i 6 lika stora delar. Lägg lite olja på händerna, forma skålar och tryck ner dem med en tallrik eller liknande. Ha bakplåtspapper emellan så att degen inte fastnar i redskapet. Grädda på mellersta galler i ca. 18 minuter. Kyl på ett galler.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcal 215, protein 5,kolhydrat 2 ,fett 17 ,fiber 18
Hur mycket xanthangum ska det vara?