Polarbröd med havrefibrer

Postat av Roland Koschinski

healthy living, keto, low carb ,bröd utan mjöl

Polarbröd med havrefibrer

 

Detta recept kan också anpassas med och utan sötning och bakas som pizzadeg, rullar, bullar, kanelrullar etc.

 

 

 

INGREDIENSER

 

2 ägg (storlek M / L)

 

1,5 dl grädde

½ dl vatten

 

50-60 g havrefibrer (beroende på äggets storlek)

 

15 g fiberskal

 

X ts xanthangum

 

1 tsk torr jäst

 

2 tsk Finesse

 

1 tsk bakpulver

 

Salt ts salt

 

NÄRMA SIG

Förvärm ugnen till 180 grader. Varm grädde och vatten för att värma fingrarna. Lägg torrjäst och Finesse i gräddeblandningen och lägg åt sidan.

 

Mät upp de torra ingredienserna. Vispa ihop gräddeblandningen och äggen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Om degen blir väldigt lös kan du tillsätta lite mer havrefibrer enligt beskrivningen i ingredienslistan. Späd gradvis tills du uppnår önskad konsistens. Degen ska likna vanlig jästdeg och vara lätt att hantera. Låt degen vila i 10 minuter.

 

Dela degen i 6 lika stora delar. Lägg lite olja på händerna, forma skålar och tryck ner dem med en tallrik eller liknande. Ha bakplåtspapper emellan så att degen inte fastnar i redskapet. Grädda på mellersta galler i ca. 18 minuter. Kyl på ett galler.

 

NÄRINGSINNEHÅLL

 

Per 100 g kcal 215, protein 5,kolhydrat 2 ,fett 17 ,fiber 18


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


  • Hur mycket xanthangum ska det vara?

    Ann-Louise

Lämna en kommentar