Pizza med parmaskinka, örter och bas av proteinbröd
Postat av Roland Koschinski på

Pizza med parmaskinka, örter och bas av proteinbröd
Detta är en god och spännande pizza med ett högt fiberinnehåll!
INGREDIENSER
Botten:
1 paket proteinbröd
4 DL vatten
Fylla:
Ca ½ cup oregano
Ca ½ cup timjan
1 hel vitlök
1 plommontomat
2 msk olivolja
1 msk balsamico
¼ lök
200 g tomatpuré
100 g parmaskinka
¼ - ½ glas färdig pesto
Grovt salt
150 g ost
50 g parmesanost
NÄRMA SIG
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda brödmixen med 4 dl vatten och dela degen i två lika delar som rullas ut till två runda pizzabottnar. Stek pizzabotten i ca. 12 minuter, tills de har lite färg i kanterna.
Medan botten steker hackar du örterna, vitlöken och plommontomaten och förvarar dem i en skål med olivolja. Skär löken i tunna skivor och skinkan i stora bitar. Riv osten.
Ta ut pizzabotten ur ugnen, ställ ugnen på 250 grader och bred ut fyllningen över bottnarna medan ugnen värms upp. Tillsätt först tomatpuré, tillsätt sedan grovt salt längs kanterna på pizzabotten. Lägg på örter, tomater och lök, samt några klumpar pesto.
Toppa med ost och skinka, och till sist några örter innan du sätter in i ugnen. Grädda sedan pizzorna i ca. 7 minuter till.
Tips: När du lägger skinkan över osten får den en krispig konsistens och ser utsökt ut också!