Påskbakelse utan gluten och tillsatt socker!

Postat av Roland Koschinski

Utan gluten och tillsatt av sockerINGREDIENSER

Rulltårta:


4 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl Sukrin:1
2 msk profiber
ca 2 msk kakao
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Chokladfyllning:
100 gram mascarpone
75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
50 gram smör
½ dl Sukrin Melis

Dekoration:
Grädde
6 till 8 konserverade persikohalvor (i fruktjuice)
Sukrin melis
ev. extra sötning

UTFÖRANDE

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och Sukrin pösigt med elvisp. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut - även om formen är större). Tjockleken ska inte vara för tunn. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter (kontrollera att bottnen har stelnat). När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Chokladfyllning
Medan rulltårtan gräddas görs fyllningen. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör ner mascarpone och Sukrin Melis till en jämn konsistens. Bred på fyllningen försiktigt på bottnen (värm fyllningen något om konsistensen stelna och blivit hård). Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl i minst 20-30 minuter.

Pudra gärna rulltårtans kanter med Sukrin melis. Skär rulltårtan i skivor, toppa med vispad grädde (söta gärna grädden något) och en persikohalva. Om önskas garneras bakelsen även med exempelvis citronmeliss och hackad choklad. Servera relativt omgående.

Rulltårtan håller ett par dagar i kylskåp. Den är godast rumstempererad eller något uppvärmd.


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar