Med kalkon fyllda pepparhalvor

Postat av Roland Koschinski

Lchf ,weight loss ,keto, healthy living

Med kalkon fyllda pepparhalvor 

Serveringar:
4

Avkastning:
4 fyllda pepparhalvor

Näringsinformation

Ingredienser


4


Justera

Originalreceptet ger 4 portioner

Ingredienschecklista
1 msk olivolja

500 g kalkon

½ dl tärnad lök
3 msk tärnad färsk jalapeno peppar, eller efter smak

3 vitlöksklyftor, hackade
2 dl fryst blomkålris 1 burk tärnade tomater, odränerade
1 burk (225 ml) tomatsås
½ dl vatten

2 tsk sambal oelek chilipasta
½ tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar

2 stora paprika, valfri färg - skuren i halva på längden, kärnkärnade och fröade

4 kuber Colby-Jack ost


⅓ kopp strimlad Colby-Jack-ost

4 tsk gräddfil med låg fetthalt
8 skivor inlagda jalapeno paprika (valfritt)

Hur göra

1 Förvärm ugnen till 190 grader. Spraya en ugnsform med matlagningsspray eller bakpapper
2 Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelvärme. Rör ner kalkon, lök, jalapeno och vitlök. Koka och rör om tills kalkonbruna och grönsaker är mjuka, 8 till 10 minuter. Töm fett från stekpannan. Tillsätt fryst blomkål, tomater, tomatsås, vatten, chilipasta, salt och peppar; rör om tills det är väl införlivat. Sänk värmen och låt sjuda i 6 minuter.
3 Lägg paprikahalvorna i den förberedda ugnsformen. Lägg 1 Colby-Jack-ostbit i varje pepparhalva och fyll med kalkonblandning. Sked resterande kalkonblandning i skålen runt paprikorna. 4 Täck formen med aluminiumfolie och grädda i förvärmd ugn i 30 minuter. Ta bort folien och strö varje peppar med strimlad Colby-Jack-ost. Baka, utan lock, tills paprika är mjuk och osten har smält, cirka 10 minuter till.
5 servera, sked lite kalkonblandning på en tallrik och lägg en paprikahalva ovanpå den. Toppa varje portion med 1 tsk gräddfil och 2 jalapenoskivor.


Näringsinnehåll
Per portion: 463 kalorier; protein 36,4 g; kolhydrater 21,6 g; fett 27,2 g; kolesterol 130,1 mg; natrium 1313,5 mg. Full Nutrition så allt dividerat med 4


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar