Marinerade kycklingvingar med ketocoleslaw
Postat av Roland Koschinski på
Marinerade kycklingvingar med ketocoleslaw
Beredning av ketocoleslaw
Portioner: 10 portar
500 g vitkål
150 g majonnäs
100 ml creme fraiche
40 g sukrin
Sukrin är ett naturligt sockeralternativ som till och med har vissa hälsofördelar.
1 morot
1 lök
1 1/2 msk äppelcidervinäger
Juice av en citron
En citron gör ca 2 msk citronsaft.
1/4 tsk paprikapulver cayennepepparblandning
1/2 tsk dijonsenap
Salt och peppar efter smak
1.
500 g vitkål, 1 morot, 1 lök
Ta bort kålens ytterblad och tvätta den.
Skala morot och lök.
2.
Skär kål och morot i smala remsor.
3.
Skär löken i små tärningar.
4: e
Lägg de skurna ingredienserna i en stor salladsskål.
5. 120 g majonnäs, 100 ml creme fraiche, 40 g Sukrin, 1 msk äppelcidervinäger eller efter smak
Citronsaft, 1/4 tsk paprikapulver - Cayennepepparblandning 1/2 del Dijonsenap, salt och svartpeppar från kvarnen efter önskemål
Blanda resterande ingredienser i en separat skål för att göra dressingen.
6: e
Häll dressingen över coleslaw och blanda väl.
7: e
Täck skålen med plastfolie och lägg den i kylskåpet.
Låt Coleslaw dra i minst 7-8 timmar, gärna över natten.
8: e.
Rör kålsalladen en gång till innan du äter.
Näringsvärden på 100 g en skål med vitkålssallad
3g kolhydrater, 1,2g protein, 12,2g fett, 128 Kcal
Förbereder kycklingvingar
Portioner: 4
Ingredienser till kycklingvingarna:
2 kg kycklingvingar
2 msk Sukrin guld
Sukrin Gold är ett naturligt sockeralternativ som till och med har vissa hälsofördelar.
4 vitlöksklyftor
2 teskedar salt
1 tsk paprikapulver cayennepepparblandning
1 tsk lökpulver
1/4 tsk peppar
4. Förbered kycklingvingarna
2 kg kycklingvingar, 2 msk Sukrin Gold, 4 vitlöksklyftor, 2 tsk salt, 1 tsk paprikapulver, cayennepepparblandning, 1 tsk lökpulver, 1/4 tsk peppar
Lägg kycklingvingarna med kryddorna i en stor skål och blanda väl tills kycklingvingarna är täckta på alla sidor.
5.
Bred ut kycklingvingarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i cirka 25 minuter.
Använd sedan kökstången för att vända vingarna och baka dem igen i 20 minuter.
6: e
Rör om kålsallaten ordentligt innan servering och njut av den med de nybakade kycklingvingarna.