Mandeltårta med ägggrädde
Postat av Roland Koschinski på
Mandeltårta med ägggrädde
Denna tårta passar perfekt på tårtbordet för alla tillfällen!
INGREDIENSER
Mutterbas:
150 g finmalda mandlar (eventuellt andra malda nötter)
75 g mandelmjöl (reducerat fett)
3 ägg
1 dl (90 g) SukrinMelis
1 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
1 tsk fiberskal
Ägggrädde:
3 dl mjölk som tillval
1 tsk vaniljpulver
5 äggulor
50 g SukrinMelis
2 msk majsstärkelse
75 g mjölksmör
Du kan använda grädde istället för mjölk. Sedan kan du minska mängden majsstärkelse till 1 msk.
NÄRMA SIG
Mutterbas:
Blanda finmalen mandel, fettminskat mandelmjöl och fiberhusk.
Separera äggen och vispa äggvitorna och SukrinMelis styvt. Blanda sedan ner äggulorna, nötblandningen och vatten.
Häll smeten i en rund form som antingen är smord eller klädd med bakpapper. Grädda botten på bottenstället i ca. 20 minuter vid 175 grader. Häftigt.
Ägggrädde:
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm under omrörning tills grädden börjar tjockna. Var försiktig så att du inte blir för varm - matlagning för mycket gör det åtskilt.
När grädden har en tjock konsistens, kyla grytan i kallt vatten. Rör ner grädden då och då. Bred ut grädden över den kylda botten. Dekorera gärna kakan med riven eller smält choklad.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g
kcal 232 protein 10 g karbohydrat 6 g fett 18g fiber 3 g