Mandelkaka med bär
Postat av Roland Koschinski på

INGREDIENSER
130 g olja eller flytande margarin
2 ägg
2 ½ dl mjölk
200 g finmalda mandlar
3 tsk bakpulver
120 g Sukrin Melis
Dekorera med:
Sockerfri sylt, eller färska bär med Sukrin
Valfritt: vaniljkräm
UTFÖRANDE
Blanda ägg, mjölk och olja/flytande margarin i en skål. Du kan eventuellt ersätta halva fettet med fruktpuré. Blanda mandelmjölet med bakpulver och Sukrin i en annan skål. Häll i vätskan och rör ihop smeten väl.
Häll smeten i en rund form, 24-26 cm. Grädda på galler mitt i ugnen i 200°C i ca 25-30 minuter.
Bred på på sylt när kakan är avkyld. Dekorera gärna med färska bär. Du kan också lägga ett lager med vaniljkräm mellan kakan och bären.
En bit utan topping innehåller bara 104 kcal (2 g kolhydrater, 6 g protein, 8 g fett och 4 g fiber).
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g | kcal | protein | kolhydrater | fett | fiber |
194 | 11,2 | 3,8 | 14,8 | 8,6 |