Mandelbar på SukrinSirup - En sockerfri mandelbar med mjuk konsistens och fantastiskt näringsinnehåll
Postat av Christina Eberhardson på
INGREDIENSER
4 msk (60g) SukrinSirup
90 g hackade/ grovmalda mandlar
1,5 toppade msk (16g) Mandelmjöl
1 msk (13g) SukrinMelis
en nypa vaniljpulver eller efter behag
Valfritt: 40 g Choklad utan tillsatt socker, helst Sukrin Choklad!
Ger ca 3 bars
UTFÖRANDE
Värm SukrinSirup i mikrovågsugn på full effekt i 20 sekunder. (Eller på spisen tills sirapen bubblar). Mal mandel i en matberedare i 10-12 sekunder (eller finhacka för hand). Blanda de torra ingredienserna först och tillsätt sirap. Blanda allt tillsammans för att bilda en klibbig deg. Låt degen svalna några minuter innan barsen formas. Fukta två skedar och använd baksidan för att forma till bars. Sätt i kylskåpet så att barsen hårdnar (ca 30 min). Smält gärna Sukrin Choklad och ringla över eller doppa barsen helt i choklad. Förvaras i rumstemperatur.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g | kcal | protein | kolhydrater | fett | fiber |
371 | 14 | 5 | 26 | 31 |