Lyxig kladdkaka med SukrinSirup
Postat av Roland Koschinski på
Lyxig kladdkaka med SukrinSirup
En helt underbar, mjuk och saftig brownie-liknande chokladkaka.
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
60 g Sukrin Gold
1 tsk vaniljsocker
28 g kakao
225 g SukrinSirup Guld
90 g vetemjöl
50 g FiberFin
NÄRMA SIG
Smält smöret och lägg det åt sidan.
Vispa lätt ihop Sukrin Gold och ägg. Blanda kakao och vaniljsocker i äggblandningen, tillsätt sedan SukrinSirup Gold.
Blanda mjöl och FiberFin tillsammans i en separat skål. Häll denna mjölblandning och det smälta smöret växelvis i äggblandningen under omrörning tills du får en helt slät blandning.
Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Vi använde en form på 20 x 20 cm. Du kan också använda en rund springform eller en brödform.
Grädda chokladkakan i 175 grader i ca. 20-25 minuter, efter hur noggrant du vill ha kakan. Den kan vara lite underkokt, då får den en mer flytande kärna.
Och med 14 g kohlhydrat väldigt nära Keto men säkert LCHF
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcal 258, protein 5, kolhydrat 14 ,fett 15, fiber 22