Lussekatter
Postat av Roland Koschinski på
Lussekatter
Saftiga löskatter utan socker och mjöl men med extra fibrer.
INGREDIENSER
5 ägg
5 msk sukrin
60 g smält smör
1,5 dl creme fraiche
4 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosnötmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
‚
Russin till dekoration
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa hop ägg och sukrin en minut så att det blir fluffigt. Blanda sedan ner saffran, crème fraîche och det smälta smöret. Vispa ihop ytterligare. Blanda alla
de torra ingredienserna för sig. Blanda sedan de torra ingredienserna med äggblandningen. Låt svälla 20 minuter.
Degen är som sagt svårhanterlig. Ju mindre mjöl, desto mer svårarbetad. Fukta händerna och dela degen i 10 lika stora delar. Rulla sedan och gör till lussebullar. Fukta händerna mellan
varje lussebulle. Lägg sedan bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 12-15 minuter. Täck med folie om det behövs.
Fett: 15 g
Protein: 6 g
Carbs: 2 g
Kcal: 174 g