Lax med stekt grön sparris
Postat av Roland Koschinski på
Lax med stekt grön sparris
Lax med stekt grön sparris är en fantastisk maträtt som du fortfarande kan förbereda väl efter en stressig dag på jobbet.
Det du behöver är en plåt och du kan förbereda båda i ugnen - det ger dig en kort tillagningstid och ugnen gör resten.
En middag utan kolhydrater är naturligtvis också mycket hälsosam och som alltid lågkolhydrat och ketogen med bara 2,5 g kolhydrater per portion.
Ingredienser
Portioner 4
Ingredienser till laxen:
600 g färsk laxfilé
2 msk olivolja
4 citronbitar
Salt att smaka
Ingredienser till sparrisen:
500 g grön färsk sparris
1 msk olivolja
Salt att smaka
riven parmesan för servering (valfritt)
1.
Förvärm ugnen till 200 ° C (över- och undervärme).
2. 500g gröna sparris
Skär ändarna på sparrisen och lägg sedan sparrisen på en plåt med bakplåtspapper.
Glöm inte att lägga laxfiléerna
3: e
600 g färsk laxfilé, 3 msk olivolja, 4 citronbitar, salt efter smak
Lägg laxen i en ugnsform eller med sparrisen på bakplåten och ringla båda med lite olivolja och krydda båda med salt efter önskemål.
1 minut innan laxen är klar, lägg några citronskivor ovanpå laxen och sparrisen (valfritt).
4: e
Koka båda i cirka 20 minuter, eller som du känner, i den förvärmda ugnen.
Var noga med att använda tjockare sparris till denna rätt, eftersom mini sparris eller mycket tunn sparris kokar mycket snabbare än lax.
Smalare laxfiléer tillagas också mycket snabbare (ca 20 minuter) än större (upp till 30 minuter).
5.
Citronsaft för servering (valfritt), riven parmesan för servering (valfritt)
Servera laxen med en färsk citronskiva och sparrisen med lite nyrivet parmesan.