KETO-gröt med kokos
Ingredienser 1 matsked kokosolja (alternativt samma mängd smör) 1 dl kokosgrädde (alternativt 1 dl vatten eller 1 dl grädde) 1 matsked kokosmjöl 2 ägg Instruktioner: Blanda alla ingredienser i en kastrull Rör om på medelvärme. Inom några minuter är gröten färdig. Som grädde på moset lägg en klick smör och strö över kanel och sukrin(kan uteslutas). Man kan även ha lite bär, chiasylt, kardemumma eller annan smaksättning efter tycke och smak. KETO-gröt med mandel
Ingredienser 30 g smör 1 ägg 1 dl grädde (alternativt mandelmjölk) 1 msk mandelmjöl 1/2 tsk fiberhusk
Instruktioner: Smält smöret på medelvärme i en liten kastrull. Rör i ägg, grädde, mandelmjöl och till slut fiberhusk. Gröten bränns lätt, så det är viktigt att röra om hela tiden. Rör om tills gröten får en fastare konsistens. Servera! Chiasylt med jordgubbar
Ingredienser 500 g frusna jordgubbar 2 msk chiafrön
Instruktioner Värm jordgubbarna i en kastrull på medelvärme i ungefär 5 till 10 minuter. Mosa därefter jordgubbarna till den konsistens du önskar. Tillsätt chiafrön under omröring. Låt puttra i 5-10 minuter tills sylten tjocknar. Det kommer inte att bli samma konsistens som en vanlig sylt, men helt klart en märkbar skillnad. Låt sylten svalna och lägg därefter över i en burk eller matlåda. Sylten kan förvaras i kylen i två veckor. Det går även bra att använda andra bär. Tex blåbär eller hallon, och för att få en lite sötare smak går det bra att tillsätta lite sukrin till önskad sötma. Kokosbröd
Ingredienser 6 ägg 1,25 dl smält kokosolja 1,25 dl kokosmjöl ¼ tsk flingsalt ¼ tsk bakpulver Instruktioner: Sätt ugnen på 175 grader Blanda ägg och kokosolja i en stor skål Blanda i de torra ingredienserna, rör till en jämn smet Smörj en mindre brödform, max 1,5 liter. Häll smeten i brödformen. Grädda i 40-50 minuter och känn efter med en sticka att brödet är färdiggräddat Brödet är godast nybakat eller rostat. Förvaras upp till 4 dagar i kylen eller skivat i frysen. Kesobröd 8 portionsbitar eller 1 bröd
Ingredienser 6 ägg 250 gram Keso 3 msk kokosmjöl 1,5 dl mandelmjöl 1,25 dl kruskakli (alternativt Fibrex eller Fiberfin) 2 msk Fiberhusk 6 tsk bakpulver 50 gram kokosfett (alternativ smör) 1 nypa salt 1 dl solroskärnor Instruktioner: Blanda de torra ingredienserna i en stor skål Mixa sedan ägg, kokosfett och keso med stavmixer i en annan skål. Blanda sedan samman allt med hjälp av en sked. Lägg bakplåtspapper i en brödform Häll i smeten och strö över lite vallmofrön om du har det hemma. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25 minuter
Skär sedan den i bitar och frys in med bakplåtspapper mellan, så är det lättare att tina upp sedan.
Enjoy it
Mvh
Roland från LCHF KETO
|