Låg carb kokos thailändsk soppa
Postat av Roland Koschinski på
Låg carb kokos thailändsk soppa
Ingredienser
Ingredienser kokos thailändsk soppa (ketogen och låg kolhydrat)
400 ml grönsaksfond
200 ml kokosmjölk (från burken)
150 g räkor För ett vegetariskt alternativ, ersätt med marinerad (lite sesamolja och soja) tofu
100 g shiitake svamp
1 lime
Färskt lime blad
¾ gäng koriander
1 chilipeppar
30 g 30 g ingefära (efter smak)
0,5 tsk salt
2 msk kollagenpulver
Instruktioner
Gnid skalet på citronen, hacka koriandern, skala ingefäran och skär i små strimlor.
Sjud dessa ingredienser tillsammans med citrongräs och hackade chilipeppar med buljong och kokosmjölk långsamt och över medelvärme i cirka 20 minuter.
Tillsätt kollagenpulver och rör om tills det är helt upplöst.
Häll allt genom en fin sil och lägg tillbaka det i kastrullen.
Tillsätt räkor (eller tofu) och skivad svamp.