Kryddad fläskarré med getost och grönsaker
Postat av Roland Koschinski på
Antal portioner: 8
Tillagningstid: 19 minuter
Ingredienser:
- 1,6 kg fläskkarré
- 2 tsk olivolja
- 3⁄4 msk svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 1⁄4 tsk riven citronskal
- 1 dl getost
- 2 msk mandelsmör
- 1 dl gröna bönor
- 1 morot
- 1 dl kycklingbuljong
- 2 msk citronsaft
Tilllagning
- Blanda getost med mandelsmör, rivet citronskal, timjan och 1⁄4 tsk peppar och blanda sedan tills det är väl blandat. Ställ åt sidan.
- Förvärm en panna på medelvärme och häll sedan i extra virgin olivolja.
- När oljan är varm, strö 1⁄4 tsk peppar över fläsket och lägg det i pannan.
- Stek fläsket i cirka 4 minuter och vänd det sedan.
- Stek tills båda sidorna är lätt gyllenbruna och fläsket är färdigt.
- När det är klart, ta bort det stekta fläsket från pannan och lägg på en serveringsform.
- Lägg sedan till gröna bönor och morötter i pannan och häll kycklingbuljongen i pannan. Krydda grönsakerna med resterande peppar och koka sedan upp.
- När det har kokat upp, sänk värmen och sjud tills grönsakerna är mjuka.
- Ta bort de kokta grönsakerna från värmen och ringla citronsaft. Lägg grönsakerna bredvid det kokta fläsket.
- Toppa fläsket med getostblandningen och servera sedan.
Näringsvärde
Per portion: Nettokolhydrater: 3,1 g; Kalorier: 423; Totalt fett: 35,1 g; Mättat fett: 9,7 g Protein: 22 g; Kolhydrater: 5,4 g; Fiber: 2,3 g; Socker: 1,6 g fett 75% protein 22% kolhydrater 3%