Kryddad fläskarré med getost och grönsaker

Postat av Roland Koschinski

Antal portioner: 8

Tillagningstid: 19 minuter

Ingredienser:

  • 1,6 kg fläskkarré
  • 2 tsk olivolja
  • 3⁄4 msk svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1⁄4 tsk riven citronskal
  • 1 dl getost
  • 2 msk mandelsmör
  • 1 dl gröna bönor
  • 1 morot
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 msk citronsaft

Tilllagning

  • Blanda getost med mandelsmör, rivet citronskal, timjan och 1⁄4 tsk peppar och blanda sedan tills det är väl blandat. Ställ åt sidan.
  • Förvärm en panna på medelvärme och häll sedan i extra virgin olivolja.
  • När oljan är varm, strö 1⁄4 tsk peppar över fläsket och lägg det i pannan.
  • Stek fläsket i cirka 4 minuter och vänd det sedan.
  • Stek tills båda sidorna är lätt gyllenbruna och fläsket är färdigt.
  • När det är klart, ta bort det stekta fläsket från pannan och lägg på en serveringsform.
  • Lägg sedan till gröna bönor och morötter i pannan och häll kycklingbuljongen i pannan. Krydda grönsakerna med resterande peppar och koka sedan upp.
  • När det har kokat upp, sänk värmen och sjud tills grönsakerna är mjuka.
  • Ta bort de kokta grönsakerna från värmen och ringla citronsaft. Lägg grönsakerna bredvid det kokta fläsket.
  • Toppa fläsket med getostblandningen och servera sedan.

Näringsvärde

Per portion: Nettokolhydrater: 3,1 g; Kalorier: 423; Totalt fett: 35,1 g; Mättat fett: 9,7 g Protein: 22 g; Kolhydrater: 5,4 g; Fiber: 2,3 g; Socker: 1,6 g fett 75% protein 22% kolhydrater 3%

 


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar