Kokosgräddig "chicken cheese "
Postat av Roland Koschinski på
Kokosgräddig "Cicken cheese"
Serverar: 4 Tillagningstid: 12 minuter Tillagningstid: 14 minuter
Ingredienser:
500 g benfria kycklinglår
2-1⁄2 msk extra jungfruolja
1⁄4 kopp kokosmjölk
3⁄4 kopp kycklingbuljong
2 tsk finhackad vitlök
1 1⁄2 tsk italiensk smaksättning
1⁄2 kopp riven parmesanost
1 1⁄2 kopp hackad spenat
1⁄2 kopp halverade körsbärstomater Metod
- Skär de benfria kycklinglåren i medelstora bitar och lägg sedan åt sidan.
- Förvärm en stekpanna över medelvärme och häll sedan extra virgin olivolja i den.
- När oljan är varm rör du ner finhackad vitlök och fräs tills den är lätt gyllene och aromatisk.
- Lägg till de benfria kycklinglåren i stekpannan och rör om tills de vissnar.
- Häll kycklingbuljongen över kycklingen och låt sedan koka upp.
- Koka tills kycklingen är helt färdig.
- Häll kokosmjölk över kycklingen och krydda med italiensk smaksättning.
- Tillsätt hackad spenat och körsbärstomater i stekpannan. Rör om tills det bara visnat.
- Överför den kokta kycklingen tillsammans med såsen och grönsakerna till en serveringsform och strö sedan snabbt riven parmesanost över. Blanda väl.
- Servera och njut varmt.
Näringsvärde
Per portion: Nettokolhydrater: 3,5 g; Kalorier: 432; Totalt fett: 42,7 g; Mättat fett: 20,6 g Protein: 10,6 g; Kolhydrater: 4,1 g; Fiber: 0,6 g; Socker: 3,2 g fett 72% protein 25% kolhydrater 3%