Kokosgräddig "chicken cheese "

Postat av Roland Koschinski

Healthy food , juicy chicken , weight loss , keto ,low carb 

Kokosgräddig "Cicken cheese"

 

Serverar: 4 Tillagningstid: 12 minuter Tillagningstid: 14 minuter

 

Ingredienser:

500 g benfria kycklinglår

 

2-1⁄2 msk extra jungfruolja

 

1⁄4 kopp kokosmjölk

 

3⁄4 kopp kycklingbuljong

 

2 tsk finhackad vitlök

 

1 1⁄2 tsk italiensk smaksättning

 

1⁄2 kopp riven parmesanost

 

1 1⁄2 kopp hackad spenat

 

1⁄2 kopp halverade körsbärstomater Metod

 

  1. Skär de benfria kycklinglåren i medelstora bitar och lägg sedan åt sidan.
  2. Förvärm en stekpanna över medelvärme och häll sedan extra virgin olivolja i den.
  3. När oljan är varm rör du ner finhackad vitlök och fräs tills den är lätt gyllene och aromatisk.
  4. Lägg till de benfria kycklinglåren i stekpannan och rör om tills de vissnar.
  5. Häll kycklingbuljongen över kycklingen och låt sedan koka upp.
  6. Koka tills kycklingen är helt färdig.
  7. Häll kokosmjölk över kycklingen och krydda med italiensk smaksättning.
  8. Tillsätt hackad spenat och körsbärstomater i stekpannan. Rör om tills det bara visnat.
  9. Överför den kokta kycklingen tillsammans med såsen och grönsakerna till en serveringsform och strö sedan snabbt riven parmesanost över. Blanda väl.
  10. Servera och njut varmt.

 

Näringsvärde

Per portion: Nettokolhydrater: 3,5 g; Kalorier: 432; Totalt fett: 42,7 g; Mättat fett: 20,6 g Protein: 10,6 g; Kolhydrater: 4,1 g; Fiber: 0,6 g; Socker: 3,2 g fett 72% protein 25% kolhydrater 3%


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar