Kokos petit four

Postat av Roland Koschinski

weight loss, keto,diabetic,low carb

Kokos petit four 

Alla gillar kokosbullar, eller hur? Denna sort är så hälsosam att den kan avnjutas ofta!



INGREDIENSER
Kokosbollsmassa:
5 äggvitor
5 msk SukrinMelis
1 tsk vaniljpulver
20 g kokosmassa
5 blatt gelatin

Chokladöverdrag:
80 g Sukrin mörk choklad
1 tsk kokosolja
10 g kokos (garnering)

Alternativ chokladbeläggning som ger färre kalorier:
2 äggvitor
2 msk SukrinMelis
handla om. 15 g kakao
2 blatt gelatin
10 g kokos (garnering)
Tips: om du lägger till 2-3 droppar chokladstevia kan du minska till 1 msk SukrinMelis och få en rikare chokladsmak.

NÄRMA SIG
Kokosbollsmassa:
Blötlägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca. 5 minuter.

Vispa äggvitorna, blanda sedan i SukrinMelis, vaniljpulver och kokosmassa.

Häll sedan av vattnet från gelatinplattorna och kläm ut väl ur tallrikarna. Tillsätt sedan 1 dl kokande vatten så att gelatinet löses upp. Låt svalna något, för om gelatinblandningen är för varm kommer den att förstöra kokosmassan. Gelatinet hälls sedan i kokosmassan i en tunn stråle medan vispen rinner. Låt blandningen vispa i 15-20 minuter så att allt blandas väl.

Häll blandningen i önskad form och ställ in i kylen.

Chokladöverdrag:
Smält Sukrin -choklad och kokosolja försiktigt över ett vattenbad eller på låg värme i en mikrovågsugn. Häll över kakan och bred ut fint överst om så önskas. Strö kokosmassa ovanpå.

Alternativ chokladbeläggning:
Blötlägg gelatinplattorna i kallt vatten i cirka 5 minuter. Häll sedan av vattnet och pressa väl ur tallrikarna. Tillsätt sedan 1 matsked kokande vatten så att gelatinet löses upp. Låt svalna något.
Vispa äggvitorna och blanda i SukrinMelis, kakao och gelatin på samma sätt som med själva kakan. Häll blandningen över kakan och strö över kokos.

Kakan sätts i kylen i ca. 10 minuter innan beläggningen stelnar något innan kakan kan avnjutas.

NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kca190l ,protein 10 kolhydrat 15 fett,6 fiber


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar