Kokos petit four
Postat av Roland Koschinski på
Kokos petit four
Alla gillar kokosbullar, eller hur? Denna sort är så hälsosam att den kan avnjutas ofta!
INGREDIENSER
Kokosbollsmassa:
5 äggvitor
5 msk SukrinMelis
1 tsk vaniljpulver
20 g kokosmassa
5 blatt gelatin
Chokladöverdrag:
80 g Sukrin mörk choklad
1 tsk kokosolja
10 g kokos (garnering)
Alternativ chokladbeläggning som ger färre kalorier:
2 äggvitor
2 msk SukrinMelis
handla om. 15 g kakao
2 blatt gelatin
10 g kokos (garnering)
Tips: om du lägger till 2-3 droppar chokladstevia kan du minska till 1 msk SukrinMelis och få en rikare chokladsmak.
NÄRMA SIG
Kokosbollsmassa:
Blötlägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca. 5 minuter.
Vispa äggvitorna, blanda sedan i SukrinMelis, vaniljpulver och kokosmassa.
Häll sedan av vattnet från gelatinplattorna och kläm ut väl ur tallrikarna. Tillsätt sedan 1 dl kokande vatten så att gelatinet löses upp. Låt svalna något, för om gelatinblandningen är för varm kommer den att förstöra kokosmassan. Gelatinet hälls sedan i kokosmassan i en tunn stråle medan vispen rinner. Låt blandningen vispa i 15-20 minuter så att allt blandas väl.
Häll blandningen i önskad form och ställ in i kylen.
Chokladöverdrag:
Smält Sukrin -choklad och kokosolja försiktigt över ett vattenbad eller på låg värme i en mikrovågsugn. Häll över kakan och bred ut fint överst om så önskas. Strö kokosmassa ovanpå.
Alternativ chokladbeläggning:
Blötlägg gelatinplattorna i kallt vatten i cirka 5 minuter. Häll sedan av vattnet och pressa väl ur tallrikarna. Tillsätt sedan 1 matsked kokande vatten så att gelatinet löses upp. Låt svalna något.
Vispa äggvitorna och blanda i SukrinMelis, kakao och gelatin på samma sätt som med själva kakan. Häll blandningen över kakan och strö över kokos.
Kakan sätts i kylen i ca. 10 minuter innan beläggningen stelnar något innan kakan kan avnjutas.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kca190l ,protein 10 kolhydrat 15 fett,6 fiber
lirtm5