Knäckebröd med låg kolhydrathalt

Postat av Roland Koschinski

 

 

weight loss, keto,low carb, healthy living

Knäckebröd med låg kolhydrathalt

 

Dessa läckra knäckebröd är enkla att göra och innehåller lite kolhydrater.

 

INGREDIENSER

200 g solrosfrön

 

50 g linfrö

 

60 g sesamfrön

 

50 g fiberfin

 

2 msk fiberhusk

 

½ -1 tsk salt

 

2 ts Sukrin

 

5 dl vatten

NÄRMA SIG

Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och häll på vattnet. Rör om väl för hand. Det blir en relativt fuktig blandning.

Låt allt stå och svälla i ca. 10 minuter. Det är viktigt att fiberhuset får verka ett tag innan du bakar ut det. Sätt ugnen på 160 grader, varmluft.

Dela blandningen på 2 bakplåtar, och bred ut den så att den täcker hela plåten. Blandningen får inte bredas för tjock, men du måste också undvika hål i degen. Använd gärna en kakspatel för att få den jämnt fördelad.

Rutt med ett pizzahjul eller en kniv. (Det kommer att finnas cirka 12 knäckebröd på varje bricka).

Grädda i 35 minuter. Ta sedan ut brickan och vänd den, så att sidan som låg längst ned i ugnen nu ligger på utsidan. Ändra knäckebröden lite (så att de blir jämnt bakade). Grädda i ytterligare 35 minuter.

Du kanske vill låta knäckebröden bli nästan kalla innan du tar bort bakplåtspappret.

 

NÄRINGSINNEHÅLL

 

Per 100 g kcal 386, protein14, kolhydrat 7 ,fett 30 ,protein 19


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


  • Närma sig? Står det i receptet

    Carolin

Lämna en kommentar