Knäckebröd med låg kolhydrathalt
Postat av Roland Koschinski på
Knäckebröd med låg kolhydrathalt
Dessa läckra knäckebröd är enkla att göra och innehåller lite kolhydrater.
INGREDIENSER
200 g solrosfrön
50 g linfrö
60 g sesamfrön
50 g fiberfin
2 msk fiberhusk
½ -1 tsk salt
2 ts Sukrin
5 dl vatten
NÄRMA SIG
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och häll på vattnet. Rör om väl för hand. Det blir en relativt fuktig blandning.
Låt allt stå och svälla i ca. 10 minuter. Det är viktigt att fiberhuset får verka ett tag innan du bakar ut det. Sätt ugnen på 160 grader, varmluft.
Dela blandningen på 2 bakplåtar, och bred ut den så att den täcker hela plåten. Blandningen får inte bredas för tjock, men du måste också undvika hål i degen. Använd gärna en kakspatel för att få den jämnt fördelad.
Rutt med ett pizzahjul eller en kniv. (Det kommer att finnas cirka 12 knäckebröd på varje bricka).
Grädda i 35 minuter. Ta sedan ut brickan och vänd den, så att sidan som låg längst ned i ugnen nu ligger på utsidan. Ändra knäckebröden lite (så att de blir jämnt bakade). Grädda i ytterligare 35 minuter.
Du kanske vill låta knäckebröden bli nästan kalla innan du tar bort bakplåtspappret.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcal 386, protein14, kolhydrat 7 ,fett 30 ,protein 19
Närma sig? Står det i receptet