ketogena Shepardspaj

Postat av Roland Koschinski

low carb, keto,weight loss, healthy living

Vår ketogena Shepardspaj är i grunden en utsökt köttfärsgryta

gratinerad med krämig blomkålspuré och ost

Den brittiska klassikern i en ny, smal form smakar utsökt men ger bara 10,4 g användbara kolhydrater per portion och är därför till och med lämplig för ketodieten!

Ingredienser
Portioner: 4

Ingredienser till herdens paj:
500 g malet lamm eller nötkött
500 ml varmt vatten
70 g frysta ärtor
60 g riven parmesan
1 morot
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk rapsolja
2 teskedar köttbuljong
timjan
rosmarin
1/8 tsk peppar
Ingredienser till "potatismosen":
750 g fryst blomkål
200 ml grädde
3/4 tsk salt
1/8 tsk muskotnöt
1/8 tsk peppar

Första steget
750 g fryst blomkål, 200 ml grädde
Lägg den frysta blomkålen i en lite större kastrull och häll genast grädden i kastrullen också.

Om du använder färsk blomkål till detta recept bör du först ta bort bladen och stjälken och skära den i stora buketter.
Om du dessutom har färsk blomkål bör du tillsätta cirka 150 ml vatten i grytan.

2: a steget
Låt blomkålen sjuda på medelvärme i cirka 30-40 minuter medan du tillagar nötköttet.

Glöm inte att röra om det var 5-10: e minut så att det inte bränns till botten.

3: e steget
1 morot, 1 lök, 1 vitlöksklyfta
Skala löken, moroten och vitlöksklyftan, skär allt i små tärningar och lägg åt sidan.

4: e steget
500 g lammfärs eller nötkött 1 msk rapsolja
Hetta upp lite klarat smör i en stor kastrull och tillsätt köttfärsen i den heta formen.
Stek köttfärsen i ca 5 minuter.

5: e steget
70 g frysta ärtor, tärnad morot, hackad lök och vitlök
Sänk värmen lite och tillsätt morot, lök, vitlök och ärtor i pannan också.
Stek allt i ytterligare 5 minuter.

6: e steget
1 msk tomatpuré
Lägg i tomatpurén i pannan och rör om ordentligt i ca 2-3 minuter medan du fortsätter att steka allt tills det är jämnt fördelat i köttfärsen.

7: e steget
Timjan, rosmarin, 1/8 tsk peppar
Krydda färsen med lite timjan, rosmarin och peppar.

På grund av den redan mycket salta nötköttsbuljongen som tillsätts i nästa steg behöver du inte tillsätta salt till köttfärsen vid denna tidpunkt.

8: e steget
400 ml varmt vatten, 2 tsk nötköttsbuljong
Lös upp nötköttsbuljongen i varmt vatten och deglaze nötköttet med buljongen.

9: e steget
Låt köttfärspannan sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter utan lock.

Efter 10 minuter ska buljongen reduceras i en sådan utsträckning att en relativt tjock sås bildas.
När såsen har uppnått önskad konsistens, stäng av värmen och ställ pannan åt sidan en stund.

10: e steget
Förvärm ugnen till 200 ° C (över- och undervärme).

11: e steget
3/4 tsk salt, 1/8 tsk muskotnöt, 1/8 tsk peppar
Blomkålen borde ha puttrat tillräckligt länge nu och kan nu mosas med en stavmixer i ca 2-3 minuter tills den är fin och krämig och du inte längre kan se några bitar.

Krydda det och rör om ordentligt igen.
Blomkålen är klar när den är helt sönder och du inte kan se hela buketter.
Blomkålspurén smakar bäst när den är så krämig som möjligt, så du bör purera den lite längre med stavmixern än för kort.

12: e steget
60 g riven parmesan
Fyll nu färsen i en ugnsform och häll över blomkålspurén.
Slät ut det lite med en sked och strö parmesanen över grytan.

13: e steget
Grädda Low Carb Shepherd’s Pie i 20 minuter i din förvärmda ugn.

 

 

 


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar