Keto Sushi
Postat av Roland Koschinski på
Keto sushi
Ingredienser för 3 port
700 g blomkål
150 ml kallt vatten
1 g guargummi
2 msk risvinäger
1 msk Sukrin
salt-
5 nori -ark
För fyllningen
Räkor och / eller avokado
Lax, gurka
Wasabipasta
Tvätta 700 g blomkål och skär i bitar, riv i matberedaren och koka med cirka ¼ l vatten i 5-10 minuter. Häll genom en ren trasa och pressa ut. Blanda 1 g guargummi eller majsmjöl med 150 ml kallt vatten. Lägg tillbaka den välpressade blomkålen i grytan eller en skål och blanda väl med Sukrin, risvinäger, salt och guarvattenblandning tills en tjock pasta bildas.
Lägg nori -blad på sushimattan, bred ut blomkålsgröten ca ½ cm tjock och toppa den sedan med z. Pensla med lite wasabipasta, till exempel räkor, avokado, lax och gurka, rulla sedan ihop, tryck ner väl, låt stå en stund och skär sedan i bitar med en fuktig, vass kniv.
Servera med sojasås och wasabipasta.