Keto Moussaka

Postat av Roland Koschinski

 

 

weight loss, keto ,healthy living

 

Keto Moussaka 

 

Ingredienser

 

Portioner: 4 portar

 

Ingredienser till grytan:

500 g nötkött

500 g aubergine

En medelstor aubergine väger cirka 250 g.

 

200 g skalade tomater på burk

60 g parmesanost

1 skott rödvin

2 msk smör

1 lök

3 vitlöksklyftor

1 tsk salt

1 tsk paprikapulver

1 tsk timjan

1/8 tsk kanel

1/8 tsk peppar

Ingredienser till bechamelsåsen:

100 g färskost av Philadelphia -typ

100 ml grädde

1/4 tsk salt

1/8 tsk muskotnöt

1 nypa peppar

 

 

1 - Förberedelse av moussaka

500 g aubergine, 1 lök 3 vitlöksklyftor

Finhacka lök och vitlök och lägg i en stor kastrull.

 

Tärna auberginen och lägg åt sidan.

 

2.

2 msk smör, tärnad lök och vitlök

Smält lite smör i pannan och fräs löken och vitlöken i 3-4 minuter.

 

3.

tärnad aubergine

Lägg sedan till auberginen och stek den i 5 minuter.

 

4: e

500 g nötkött

Lägg i köttfärsen i pannan och stek i ca 7-8 minuter tills den är brun.

 

5.

200 g skalade tomater på burk, 1 skvätt rödvin, 1 tsk salt, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk timjan, 1/8 tsk kanel, 1/8 tsk peppar

Deglaze pannan med en skvätt rödvin, tillsätt sedan de hackade tomaterna och kryddorna och låt sjuda i 5-7 minuter.

 

Rör under tiden béchamelsåsen.

 

6. Beredning av bechamelsåsen

100 g Philadelphia 100 ml grädde 1/4 tsk salt, 1/8 tsk muskotnöt, 1 nypa peppar

Lägg alla ingredienser till béchamelsåsen i en liten kastrull och koka upp på medelvärme.

 

Sjud i 1-2 minuter under omrörning tills färskosten har smält helt och såsen har blandats väl.

 

7: e

Förvärm ugnen till 200 ° C (över- och undervärme).

 

8: e.

60 g riven parmesanost

Häll färsen och aubergineblandningen i en lämplig ugnsform

 

Häll bechamelsåsen över och bred ut den.

Strö sedan riven parmesan över grytan.

 

9.

Grädda din low carb moussaka i cirka 15-20 minuter i din förvärmda ugn tills osten är gyllenbrun.


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar