Keto Moussaka
Postat av Roland Koschinski på
Keto Moussaka
Ingredienser
Portioner: 4 portar
Ingredienser till grytan:
500 g nötkött
500 g aubergine
En medelstor aubergine väger cirka 250 g.
200 g skalade tomater på burk
60 g parmesanost
1 skott rödvin
2 msk smör
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1/8 tsk kanel
1/8 tsk peppar
Ingredienser till bechamelsåsen:
100 g färskost av Philadelphia -typ
100 ml grädde
1/4 tsk salt
1/8 tsk muskotnöt
1 nypa peppar
1 - Förberedelse av moussaka
500 g aubergine, 1 lök 3 vitlöksklyftor
Finhacka lök och vitlök och lägg i en stor kastrull.
Tärna auberginen och lägg åt sidan.
2.
2 msk smör, tärnad lök och vitlök
Smält lite smör i pannan och fräs löken och vitlöken i 3-4 minuter.
3.
tärnad aubergine
Lägg sedan till auberginen och stek den i 5 minuter.
4: e
500 g nötkött
Lägg i köttfärsen i pannan och stek i ca 7-8 minuter tills den är brun.
5.
200 g skalade tomater på burk, 1 skvätt rödvin, 1 tsk salt, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk timjan, 1/8 tsk kanel, 1/8 tsk peppar
Deglaze pannan med en skvätt rödvin, tillsätt sedan de hackade tomaterna och kryddorna och låt sjuda i 5-7 minuter.
Rör under tiden béchamelsåsen.
6. Beredning av bechamelsåsen
100 g Philadelphia 100 ml grädde 1/4 tsk salt, 1/8 tsk muskotnöt, 1 nypa peppar
Lägg alla ingredienser till béchamelsåsen i en liten kastrull och koka upp på medelvärme.
Sjud i 1-2 minuter under omrörning tills färskosten har smält helt och såsen har blandats väl.
7: e
Förvärm ugnen till 200 ° C (över- och undervärme).
8: e.
60 g riven parmesanost
Häll färsen och aubergineblandningen i en lämplig ugnsform
Häll bechamelsåsen över och bred ut den.
Strö sedan riven parmesan över grytan.
9.
Grädda din low carb moussaka i cirka 15-20 minuter i din förvärmda ugn tills osten är gyllenbrun.
Dela det här inlägget
- 0 kommentarer
- Taggar: glutenfri, low carb, Mandelmjöl, recept