Keto kyckling wok

Postat av Roland Koschinski

 

Keto , weight loss, healthy living

Keto kyckling wok

Denna kycklingpanna med asiatiskt tema är en utmärkt lunchrätt eftersom det tar mindre än 35 minuter att förbereda


Samtidigt är lunchen också (nästan) kolhydratfri, med bara 7,6 g användbara kolhydrater per portion, vilket gör den perfekt för en lågkolhydratkost.

Ingredienser
Portioner: 2

300 g kycklingbröstfilé
200 g broccoli
1 vårlök
2 vitlöksklyftor
15 g ingefära
2 msk sojasås
2 msk kokosolja
1/8 tsk peppar
2 tsk sesamolja
100 g osaltade cashewnötter



1.
300 g kycklingbröstfilé, 200 g broccoli 1 vårlök, 2 vitlöksklyftor, 15 g ingefära
Finhacka lök, vitlök och ingefära.

Skär broccolin från stammen.
Skär broccolin och kycklingbröstfilén i lagom stora bitar.

2.
2 msk kokosolja, vitlök och ingefära
Smält kokosoljan i en stor kastrull, stek vitlök och ingefära på medelhög värme i ca 3-4 minuter tills de är genomskinliga.

3.
skivad kyckling
Tillsätt kycklingen och stek i ca 4-5 minuter, tills den inte längre är rosa.

4: e
2 msk sojasås 1/8 tsk peppar, broccolifloretter
Minska till medelvärme.

Tillsätt broccolibuketterna tillsammans med sojasås och peppar.
Blanda väl och låt broccolin ånga med locket stängt i ca 7-10 minuter tills den har nått önskad fasthet.

5.
Tillsätt slutligen 2 tsk sesamolja, vårlök och osaltade cashewnötter

Serveringsförslag: Mycket gott och gott med konjacnudlar


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar