Keto äpple-kanelmuggkaka

Postat av Roland Koschinski

 

Frukost ,Lchf ,keto, Healthy living ,weight loss

Keto äpple-kanelmuggkaka



30 g sukrin
Sukrin är ett naturligt sockeralternativ som till och med har vissa hälsofördelar.


15 g Eko mandelmjöl reducerat fett


15 g kokosmjöl

15 g klarat smör eller kokosolja

15 ml mandelmjölk utan socker
Alternativt kan du använda vanlig komjölk eller andra lågkolhydratväxtalternativ.

1/4 medelstort äpple
1 ägg
1/2 tsk kanel
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sukrin Mellis (tillval)

1.
1/4 medelstort äpple
Gnid äppelbiten med ett köksrist.

Lägg det rivna äpplet i en medelstor skål.

2.
30 g Sukrin, 15 g mandelmjöl, 15 g kokosmjöl, 15 g smält smör eller kokosolja, 15 ml osötad mandelmjölk
1 ägg 1/2 tsk kanel, 1/2 tsk bakpulver, 1 nypa salt
Tillsätt resterande ingredienser till äpple- och kanelmuggkakan i skålen och blanda noggrant tills du får en jämn smet.

3.
Smörj din mikrovågssäkra kopp eller 2 små muffins med lite smör, kokosolja eller avokadoolja.

Din kopp ska vara minst dubbelt så stor som degen, eftersom den fortfarande kommer att höjas rejält.

4: e
Häll smeten i en kopp eller gryta.

5. i mikrovågsugnen
Grädda muggkakan i mikrovågsugnen i 1-3 minuter. (Den tid som krävs beror mycket på inställningarna för din mikrovågsugn.)

Som tumregel: Cirka 1 minut vid 1200 watt och mer troligt 2-3 minuter vid 600 watt eller mindre.
För att testa om muffinsen är klar gör du chopstick -testet med en tandpetare:
Sätt tandpetaren i mitten av koppkakan - om tandpetaren kommer ut ren och utan rester av deg är din muffinkaka klar.

5. I ugnen
Förvärm ugnen till 180 ° C (över- och undervärme).
Grädda muggkakan i ca 10-15 minuter.

Stick en tandpetare i mitten av din cupcake för att testa om den är klar.
Om tandpetaren kommer ut ren och utan några rester av deg är din muffinkaka klar.

6: e
Valfri Sukrin Mellis
(Valfritt) Strö lite Sukrin mellist över din färdiga lågkolhydratkaka och kanelmuggkaka innan servering.


Kolhydrater 4,6 g protein 9,4 fett 10,9 g Kcal 163

 


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar