Julbröd
Postat av Roland Koschinski på
Ett saftigt bröd som passar utmärkt både till julfrukost och julmiddagar.
INGREDIENSER
75 g russin
1,5 msk kanel
2 msk rom
50 g valnötter
200 g finmalda mandlar
50 g sesamfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
2 tsk Sukrin Gold(eller Sukrin)
2 tsk bakpulver
250 g kesam (ev creme fraiche el yoghurt)
6 ägg
UTFÖRANDE
Lägg russinen i en skål och blanda russinen med kanel och rom.Låt blandningen stå minst ett dygn
Hacka valnötterna och blanda dem med de torra ingredienserna.
Vispa ihop Kesam och ägg i en egen bunke och blanda i russinen.
Blanda allt och låt degen svälla i ca 10 minuter. Häll över degen i en 1,5 liters form och grädda i ugnen på 175 grader i ca 80 minuter.
Låt brödet svalna på galler under en handduk. Vänta med att skära upp brödet tills det har svalnat helt.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g | kcal | protein | kolhydrater | fett | fiber |
318,6 | 13,5 | 10,1 | 23,8 | 5,1 |
[url=https://omgomg1-onion.com/]омг[/url] – омг официальный сайт, омг зеркало
[url=https://blacksput-onion.com]рабочая blacksprut[/url] – blacksprut ссылка, рабочее зеркало blacksprut