Julbröd

Postat av Roland Koschinski

Ett saftigt bröd som passar utmärkt både till julfrukost och julmiddagar. 

INGREDIENSER

75 g russin
1,5 msk kanel
2 msk rom
50 g valnötter
200 g finmalda mandlar
50 g sesamfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
2 tsk Sukrin Gold(eller Sukrin)
2 tsk bakpulver
250 g kesam (ev creme fraiche el yoghurt)
6 ägg

UTFÖRANDE

Lägg russinen i en skål och blanda russinen med kanel och rom.Låt blandningen stå minst ett dygn  

Hacka valnötterna och blanda dem med de torra ingredienserna.
Vispa ihop Kesam och ägg i en egen bunke och blanda i russinen.
Blanda allt och låt degen svälla i ca 10 minuter. Häll över degen i en 1,5 liters form och grädda i ugnen på 175 grader i ca 80 minuter.
Låt brödet svalna på galler under en handduk. Vänta med att skära upp brödet tills det har svalnat helt.

NÄRINGSINNEHÅLL

Per 100 g kcal protein kolhydrater fett fiber
318,6 13,5 10,1 23,8 5,1

 


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


2 kommentarer

  • http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Buy Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg Capsules cph.gebg.lchf-keto.se.poy.lr http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

    oohanamocoq
  • http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin Buy Amoxicillin vza.cvlf.lchf-keto.se.osy.yw http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

    itadapuxekaku

Lämna en kommentar