Jalapeño kyckling Keto -stil
Postat av Roland Koschinski på
Jalapeño kyckling Keto -stil
Ingredienser
4 små kycklingbröst (ca 600 gram)
1 tsk kummin
1 färsk chili
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 msk smör
1/2 dl hackad vårlök
2 jalapenos, fröade och tärnade
1 tsk finhackad vitlök
1/4 kopp tung grädde
1/3 dl kycklingfond
50 g färskost
1 dl strimlad cheddarost (uppdelad)
Hur göra
1. Kombinera kummin, chilipulver, vitlökspulver, salt och peppar, lägg åt sidan.
2. Värm en 12-tums stekpanna över medelvärme, spraya med nonstick-spray eller tillsätt upp till 1 msk olivolja.
3. Strö kycklingbröstet med kryddblandningen på varje storlek.
4. Stek kycklingen i stekpannan 2-3 minuter på varje sida tills den fått fin färg, ta bort från stekpannan och lägg åt sidan.
5. Tillsätt 1 msk smör i stekpannan och tillsätt lök, jalalpenos och vitlök och fräs i 3-4 minuter, rör om då och då.
6. Tillsätt grädden, buljongen, färskosten och sänk värmen till låg.
7. Rör om tills färskosten smälter helt och tillsätt 1/2 kopp av den strimlade osten i såsen, rör om väl.
8. Lägg kycklingen i stekpannan och täck med resterande ost.
9. Lägg ett lock på stekpannan och låt sjuda över lågt i 6-8 minuter.