Jalapeño kyckling Keto -stil

Postat av Roland Koschinski

weight loss, keto ,diabetic ,healthy living

 

Jalapeño kyckling Keto -stil


Ingredienser

4 små kycklingbröst (ca 600 gram)

1 tsk kummin

1 färsk chili

1/2 tsk vitlökspulver

1/2 tsk salt

1/2 tsk peppar

1 msk smör

1/2 dl hackad vårlök

2 jalapenos, fröade och tärnade

1 tsk finhackad vitlök

1/4 kopp tung grädde

1/3 dl kycklingfond

50 g färskost

1 dl strimlad cheddarost (uppdelad)


Hur göra

1. Kombinera kummin, chilipulver, vitlökspulver, salt och peppar, lägg åt sidan.


2. Värm en 12-tums stekpanna över medelvärme, spraya med nonstick-spray eller tillsätt upp till 1 msk olivolja.


3. Strö kycklingbröstet med kryddblandningen på varje storlek.


4. Stek kycklingen i stekpannan 2-3 minuter på varje sida tills den fått fin färg, ta bort från stekpannan och lägg åt sidan.


5. Tillsätt 1 msk smör i stekpannan och tillsätt lök, jalalpenos och vitlök och fräs i 3-4 minuter, rör om då och då.


6. Tillsätt grädden, buljongen, färskosten och sänk värmen till låg.


7. Rör om tills färskosten smälter helt och tillsätt 1/2 kopp av den strimlade osten i såsen, rör om väl.


8. Lägg kycklingen i stekpannan och täck med resterande ost.


9. Lägg ett lock på stekpannan och låt sjuda över lågt i 6-8 minuter.


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar