Glutenfri pizzabotten
Postat av Roland Koschinski på
Glutenfri pizzabotten
Denna krispiga pizzabotten, gjord på SunFlour -solrosmjöl, är rik på proteiner och fibrer och har en mycket låg kolhydrathalt.
Dela med sig
Skriva ut
INGREDIENSER
För en liten pizza:
50 g riven ost
50 g SunFlour
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 tsk äppelcidervinäger
lite salt
NÄRMA SIG
Ägg, ost och äppelcidervinäger blandas i en matberedare. Tillsätt SunFlour, bakpulver och salt och blanda allt väl till en deg.
Den här degen är inte som en vanlig pizzadeg som kan rullas. Lägg lite olja på händerna och tryck ut degen i en cirkel direkt på bakplåtspappret.
Stek botten vid 200 ° C i 10 minuter. Lägg sedan på den fyllning du vill ha och grädda pizzan i ca 10-12 minuter.
Detta recept är starkt inspirerat av Lavkarbo Pizza från Fett & Forstand
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcalprotein kolhydratfett