Glutenfri apple cupcakes

Postat av Roland Koschinski

Health living , keto, weight loss, diabetic

Äppel cupcakes med vaniljkräm 

 

 

Härliga glutenfria muffins med utsökt vaniljfyllning.

 

 

 

INGREDIENSER

 

För 12 stora muffins

 

Muffins:

 

230 g Finmalna mandlar

100 g kokosmjöl

4 tsk bakpulver

2 dl Sukrin +

1 dl mjukt smör

5 ägg (rumstemperatur)

2 dl grekisk yoghurt (rumstemperatur)

1 äpple

1,5 tsk kanel

 

Vaniljkräm:

2,5 dl lättmjölk

20 g Sukrin +

2 äggulor

20 g majsstärkelse

eller 1-2 vaniljstänger

Grädde:

2 dl grädde

Sukrin + efter smak

 

 

Vaniljkräm:

 

Koka upp mjölk, Sukrin + och vaniljstänger på låg värme. Dra kastrullen av plattan när mjölkblandningen når kokpunkten.

 

Vispa ihop äggulor och majsstärkelse i en separat skål och vispa sedan ner det i mjölkblandningen. Lägg tillbaka formen på bakplåten och låt koka upp.

 

Blandningen tjocknar när den når kokpunkten. Sedan är det klart. Kyl i kylen.

 

Muffins:

Vispa smör lätt. Tillsätt Sukrin +så småningom, sedan ett ägg i taget. Vispa i grekisk yoghurt . Blanda i en annan skål finmalen mandel, kokosmjöl och bakpulver.

 

Vänd det torra i det blöta med en spatel. Blanda inte mer än du måste. Tillsätt finhackat äpple och kanel.

 

Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i 20 min. 

 

Hopsättning:

 

Vispa vispad grädde och Sukrin + till grädde. Gör ett hål i mitten av varje muffin. Fyll detta med vaniljkräm, ca. en matsked i varje muffin. Låt det rinna lite över

 

 Garnera med en liten grädde och riva äpplen bra också med toasted mandler 

 

 

 

NÄRINGSINNEHÅLL

 

Per 100 g  kcal 217 ,protein 8, kolhydrat 7, fett 16 ,fiber 5


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar