Glutenfri apple cupcakes
Postat av Roland Koschinski på
Äppel cupcakes med vaniljkräm
Härliga glutenfria muffins med utsökt vaniljfyllning.
INGREDIENSER
För 12 stora muffins
Muffins:
230 g Finmalna mandlar
100 g kokosmjöl
4 tsk bakpulver
2 dl Sukrin +
1 dl mjukt smör
5 ägg (rumstemperatur)
2 dl grekisk yoghurt (rumstemperatur)
1 äpple
1,5 tsk kanel
Vaniljkräm:
2,5 dl lättmjölk
20 g Sukrin +
2 äggulor
20 g majsstärkelse
eller 1-2 vaniljstänger
Grädde:
2 dl grädde
Sukrin + efter smak
Vaniljkräm:
Koka upp mjölk, Sukrin + och vaniljstänger på låg värme. Dra kastrullen av plattan när mjölkblandningen når kokpunkten.
Vispa ihop äggulor och majsstärkelse i en separat skål och vispa sedan ner det i mjölkblandningen. Lägg tillbaka formen på bakplåten och låt koka upp.
Blandningen tjocknar när den når kokpunkten. Sedan är det klart. Kyl i kylen.
Muffins:
Vispa smör lätt. Tillsätt Sukrin +så småningom, sedan ett ägg i taget. Vispa i grekisk yoghurt . Blanda i en annan skål finmalen mandel, kokosmjöl och bakpulver.
Vänd det torra i det blöta med en spatel. Blanda inte mer än du måste. Tillsätt finhackat äpple och kanel.
Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i 20 min.
Hopsättning:
Vispa vispad grädde och Sukrin + till grädde. Gör ett hål i mitten av varje muffin. Fyll detta med vaniljkräm, ca. en matsked i varje muffin. Låt det rinna lite över
Garnera med en liten grädde och riva äpplen bra också med toasted mandler
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcal 217 ,protein 8, kolhydrat 7, fett 16 ,fiber 5