Frittata Pizza
Postat av Roland Koschinski på
Frittata pizza
12 ägg (L)
250 g spenat (fryst)
2 medelstora heta paprikor
140 g mozzarella
1 tesked finhackad vitlök (om du inte vill äta vitlök på morgonen kan du lämna det)
125 g ricotta
55 g parmesan
4 msk olivolja
¼ tesked muskot
Salt & peppar efter önskemål
Förberedelse:
Förbered först spenaten enligt anvisningarna på förpackningen. Försök att se till att tömma så mycket vatten som möjligt senare. Ställ spenaten åt sidan.
Förvärm ugnen till 190 ° C.
Blanda ägg, olivolja och kryddorna.
Tillsätt ricotta, parmesanost och spenat (det ska inte vara varmt längre).
Häll blandningen i en gjutjärnsform och strö mozzarella och het paprika över toppen.
Grädda nu pizza frittata i 30 minuter.
Om du använder en ugnsform gjord av glas, ökar baktiden med cirka 10-15 minuter.