Focaccia av brödmix
Postat av Roland Koschinski på
Focaccia av brödmix
Gör läcker och fiberrik focaccia från Fiberbrød.
INGREDIENSER
För 1 rund bröd
1 förpackning Hälsosammare Fiberbröd à 250 g
3 dl vatten
2 matskedar olivolja
Kalamata oliver utan stenar
Ca ½ s finhackad rosmarin
Olivolja att ringla över brödet
Havssalt
NÄRMA SIG
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakplåt med olivolja (detta för att ge focaccia en krispigare botten).
Låt oliverna rinna av och hacka ett par kvistar rosmarin. Blanda sedan brödblandningen med vatten och olivolja.
Krama ut degen direkt på bakplåten, ringla över olivolja och gör hål med fingrarna. Lägg oliverna i hålen och strö över havssalt och finhackad rosmarin.
Grädda i ca. 20 minuter. Lägg genast focaccia på ett galler för att behålla krispigheten i botten.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g 215 kcal,7 protein ,2 kolhydrat,16 fett ,18 fiber