Chokladtryffel utan socker
Postat av Roland Koschinski på
Härliga chokladtryffel som smälter i munnen.
INGREDIENSER
100 g Sukrin Mörk choklad
3/4 dl (75 g) grädde
3 msk SukrinMelis
1,5 msk smör
Eventuellt smaksättning, i form av steviadroppar,tex karamell havssalt eller annat.
Använd gärna kakao eller SukrinMelis att rulla tryffeln i.
NÄRMA SIG
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp lätt eller laktosfri grädde och Sukrin, och häll över chokladen under omrörning. Tillsätt försiktig smöret och rör ihop. Tillsätt eventuellt
valfri smaksättning.
Häll smeten i en låda med lock och ställ i kylen så den stelnar. Det kommer att ta ca. 3,5 timmar. Forma den härdade chokladmassan till bollar och rulla dem i kakao eller SukrinMelis om så önskas.
Håll tryffeln kall.
Smaklig måltid
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcal 380 ,4 protein,4 kolhydrat,37 fett ,9 fiber