Chokladmousskaka utan mjöl

Postat av Roland Koschinski

Chocolate cake  with out flour ,low carb ,weight loss,diabetic
Chokladmousskaka


En vacker tårta som smakar lika bra frusen som rumstemperatur.

INGREDIENSER
Botten:
5 äggvitor
90 g Sukrin +
150 g Finmalna mandlar / finmalda hasselnötter
150 g Sukrin mörk choklad
100 g Mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Mousse:
5 äggulor
80 g SukrinMelis
1/2 tsk vaniljpulver (eventuellt 1 tsk vaniljsocker)
1 msk bakad kakao
200 g Sukrin mörk choklad
5 dl vispad grädde

NÄRMA SIG
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggvitorna och rör sedan ner Sukrin +. Finhacka chokladen och vänd ner den i äggvitorna tillsammans med malda nötter, mjöl och bakpulver.

Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och smörj längs kanterna. Häll smeten i formen och grädda i 35-40 minuter. Kyl kakan i formen.

Ta kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Tvätta springformen och lägg tillbaka kakbotten i formen.

Mousse:
Vispa äggulor och SukrinMelis tills det är luftigt. Blanda ihop kakao och vaniljpulver / socker och sikta ner det i äggblandningen.

Smält chokladen i ett vattenbad och blanda i ett par matskedar grädde.

OBS: Det är lätt för chokladen att bli för varm, så håll utkik. Chokladen är klar när den är helt flytande. Lämna den inte över värmen längre än så. Se också till att det inte finns vatten i chokladen.

Blanda ner den smälta chokladen i äggblandningen. Vispa vispad grädde och blanda försiktigt i blandningen. Vispa allt väl ihop.

Häll blandningen över kakbotten och ställ den sval. Om du vill ha en glassstårta, lägg kakan i frysen. Kom då ihåg att ta ut kakan ur frysen 10 - 15 min innan servering, så att den blir lättare att skära.

Tips: Riv choklad och strö över kakan och / eller garnera med jordgubbar eller andra färska bär. En bärsås smakar också bra bredvid.

NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcalprotein kolhydratfett
Kcal 303, Karbonhydrater 1, Fett 28 ,Fiber 6,Protein 6


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar