Chokladkaka Black Velvet
Postat av Roland Koschinski på
Chokladkaka Black Velvet
Fint glutenfri Praline tårta för den vuxna gommen.
INGREDIENSER
250 gram smör
250 gram Sukrin mörk choklad
1 dl Espresso
1 tsk vaniljpulver (eventuellt vaniljsocker)
120 g SukrinMelis
4 ägg
Preparation
Smält smör och choklad tillsammans med kaffe i en kastrull på svag värme. Rör om blandningen jämnt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Vispa ägg och SukrinMelis tills de är äggiga och blanda detta med chokladen.
Häll smeten i en liten, rund form (20 cm) med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan på ett galler mitt i ugnen i 175 grader i 50-60 min (se till att ytan inte bränns). Den långa baktiden är nödvändig eftersom kakan inte innehåller mjöl.
Låt kakan svalna helt i formen, i kylen (gärna till nästa dag). Lossa kakan från formen genom att skära runt kanten med en vass kniv.
Servera kakan i rumstemperatur med en strö SukrinMelis över.
Kakan förvaras i kylskåp.
NÄRINGSINNEHÅLL
Per 100 g kcal 350 ,protein5, kolhydrater 2 ,fett 34 ,fiber 6