Chokladkaka Black Velvet

Postat av Roland Koschinski

weight loss, keto,diabetic,healthy living

 Chokladkaka Black Velvet

 

Fint glutenfri Praline tårta för den vuxna gommen.

 

 

 

INGREDIENSER

 

250 gram smör

 

250 gram Sukrin mörk choklad

 

1 dl Espresso

 

1 tsk vaniljpulver (eventuellt vaniljsocker)

 

120 g SukrinMelis

 

4 ägg

 

 Preparation 

 

Smält smör och choklad tillsammans med kaffe i en kastrull på svag värme. Rör om blandningen jämnt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Vispa ägg och SukrinMelis tills de är äggiga och blanda detta med chokladen.

 

Häll smeten i en liten, rund form (20 cm) med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan på ett galler mitt i ugnen i 175 grader i 50-60 min (se till att ytan inte bränns). Den långa baktiden är nödvändig eftersom kakan inte innehåller mjöl.

 

Låt kakan svalna helt i formen, i kylen (gärna till nästa dag). Lossa kakan från formen genom att skära runt kanten med en vass kniv.

 

Servera kakan i rumstemperatur med en strö SukrinMelis över.

 

Kakan förvaras i kylskåp.

 

NÄRINGSINNEHÅLL

 

Per 100 g kcal 350 ,protein5, kolhydrater 2 ,fett 34 ,fiber 6

 


Dela det här inlägget



← Äldre inlägg Nyare inlägg →


0 kommentarer

Lämna en kommentar