Brödblandning focaccia
Postat av Roland Koschinski på
Brödblandning focaccia
Förvandla Fiberbröd till en läcker, fiberrik focaccia.
INGREDIENSER
För 1 runt bröd
1 paket med hälsosammare fiberbröd på 250 g
3 dl vatten
3 msk olivolja
Oliver utan kärnor
Cirka ½ s finhackad rosmarin
Ringla olivolja över brödet
Havssalt
GÖR SÅ HÄR:
Ställ in ugnen på 200 grader. Smörj ett bakplåt med olivolja (detta ger focaccia en krispigare bas).
Tappa av oliverna och hugga några kvistar rosmarin. Blanda sedan brödblandningen med vatten och olivolja.
Platta ut degen direkt på bakplåten, torka av olivolja och gör hål med fingrarna.
Baka i ca 10 minuter. Ta ut focaccian och lägg oliverna i hålen och strö över havssalt och finhackad rosmarin.
Baka i ca 10 minuter till
Placera omedelbart focaccian på ett rgaller för att behålla den krispiga bottnen.